HUMANITARNI BAZAR: Prikupljanje sredstava za pomoć Pavlu Dimitrijeviću

U Kruševcu će u subotu, 3. jula, biti održan 6. Humanitarni bazar na kojem će biti prikupljana sredstva za pomoć dečaku iz Kruševca Pavlu Dimitrijeviću.

Pavle je rođen  2016. godine u Kruševcu. Treće je dete iz druge blizanačke trudnoće. Rođen je 45 minuta posle svog brata blizanca, ali je  zbog komplikаcija porođaj završen vakumom, što je iza sebe ostavilo trajne posledice. Dva puta je reanimiran i hitno prevezen u KC Kragujevac na odeljenje neonatologije. Imao je krizu svesti i bio na aparatima za veštačko disanje. Uspostavljena mu je dijagnoza, cerebralna paraliza.

Do svoje prve godine života nije mogao da sedi, nije koristio ruke, sa velikim poteškoćama je hranjen. Odmah je krenuo sa fizikalnim terapijama kako bi napredovao, ali bez većeg napretka. Leči se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu.

Pavle danas ima 5 godina, još uvek ne priča, ali većinu naloga razume, zna da pokaže šta želi, ne hoda, igra se na podu. Stoji uz podršku, koristi hodalicu ali kao vertikalizator, ruke još uvek ne koristi.

Pavlu su sredstva potrebna za lečenje, fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Humanitarni bazar biće održan u Miličinoj ulici, u periodu od 17 do 21 sat.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content