ИНИЦИЈАТИВА ЕНТУЗИЈАСТА: Локална фондација за добробит Расинског округа

0

У Крушевцу је данас представљена Локална фондација Расинског округа.

Иницијативу за оснивање ове фондације покренула је група грађана и грађанки из Бруса а прошле године су у свом настојању добили подршку од Траг фондације.

Јасна Ракићевић, Снежана Миладиновић и Димитрије Вукосављевић на конференцији за новинаре ФОТО: ЦИНК

Ми смо као неформална група појединаца из Расинског округа, једна од три одабране локалне заједнице из целе Србије које су обезбедиле учешће у програму „Траг фондације“, „Фондација нашег краја – Заједница се пита!“. То значи да смо добили шансу да у наредном периоду формирамо локалну фондацију на простору нашег округа – казала је социолошкиња Снежана Миладиновић.

Студент Димитрије Вукосављевић каже да се придружио иницијативи јер жели да остане у свом месту.

Кроз рад Фондације желимо да учинимо нешто добро за своју заједницу, да помогнемо да млади остану овде“, истиче Димитрије.

По речима Јасне Ракићевићу Србији тренутно ради седам оваквих фондација. Три фондације већ имају добре резултате док су четири у процесу настајања.

Задатак чланова Локалне фондације Расинског округа је да прикупе 3.000 долара. На овај износ Траг фондација ће додати још 3.000 долара. Тада ће моћи да се распише и први позив за коришћење средстава. Крајњи циљ је да се прикупи 15.000 долара како би се наставиле активности.

Имамо план да разним акцијама, донаторским вечерима, прикупимо тражену суму. Већ смо договориле донаторско вече у Трстенику, током месеца јуна. Центар за културу Брус је расположен за сарадњу и са њима планирамо организацију концерта. Наравно, за почетак ћемо сви ми који смо ангажовани уплатити одређена средства на жиро рачун“, казала је Снежана Миладиновић.

Локална фондација Расинског округа је на самом почетку овог процеса и желимо да у наредним месецима повежемо и укључимо још људи из свих области рада и различитих сектора – цивилног, пословног и јавног, како бисмо формирали тим који би допринео раду фондације и активностима у што више општина Расинског округа”, појаснила је Јасна Ракићевић.

Из Локалне фондације Расинског округа позивају све грађане и привредне субјекте да им помогну у прикупљању средстава. Уплата се може извршити на жиро рачун

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content