IVAN MANOJLOVIĆ IZABRAN ZA GRADONAČELNIKA: “Treba nam još bolji, uređeniji Kruševac!”

Novi gradonačelnik Kruševca je Ivan Manojlović dok će njegova zamenica biti Snežana Radojković.

Tako su odlučili odbornici vladajuće većine koju čine SNS, SPS, Jedinstvena Srbija i Zavetnici da drugoj sednici Skupštine grada Kruševca u novom sazivu koja je sazvana po hitnom postupku.

Za Manojlovića i Radojkovićevu glasalo je ukupno 48 odbornika vladajuće većine. Devetnaest odbornika opozicije nije prisustvovalo glasanju.

Dr Dragana Barišić, predsednica skupštine Kruševca, i novi gradonačelnik Ivan Manojlović

Ivan Manojlović je rođen 1975. godine. Po zanimanju je master ekonomista. Dugogodišnji je član Srpske napredne stranke a u dva navrata obavljao je dužnost portparola Gradskog odbora SNS u Kruševcu. Na izborima 2016. godine izabran je za narodnog poslanika a 21. septembra 2018. godine podneo je ostavku na tu funkciju.

Snežana Radojković je rođena je 1972. godine u Kruševcu a po zanimanju je diplomirani inženjer agronomije. Od 1999. godine radi u JKP “Kruševac”  prvo na poslovima referenta održavanja zelenih površina a potom kao rukovodioca RJ “Zelenilo”. Na mesto direktora JKP “Kruševac” imenovana je 25. oktobra 2018. godine.

Bratislav Gašić, nosilac liste “Aleksandar Vučić – Kruševac ne sme da stane” na lokalnim izborima podneo je ostavku na mesto odbornika.

U svom ekspozeu Manojlović je najavio brojne investicije u Kruševcu: potpunu rekonstrukciju Opšte bolnice, pretvaranje Kovid bolnice u tercijalnu zdravstvenu ustanovu, izgradnju Industrijsko-tehnološkog parka, izgradnju sportske hale i hotela na Starom aerodromu, nastavak radova na Istočnoj zaobilaznici, izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom, premeštanje zgrade Osnovnog suda na novu lokaciju kao i Okružnog zatvora.

Novi gradonačelnik je je najavio i otvaranje novih 200 radnih mesta u proširenom pogonu “Kromberg Šuberta” i zapošljavanje oko 600 radnika u tekstilnoj fabrici “Lus Tekstil”.

Odbornici su izabrali i nove članove Gradskog veća. U naredne četiri godine to će biti Dragan Anđelković, vlasnik preduzeća “Viva 92”, privatni preduzetnik Miloš Ašanin (Zavetnici), diplomirani ekonomista Nikola Veličković, ekonomista Bratislav Ilčić (Jedinstvena Srbija), vlasnik preduzeća “EkoMlek” Perica Janković, bivša rukometašica Ljiljana maksić, građevinski inženjer Zorica Stanković, penzioner Dragan Radosavljević i novinarka dopisništva RTS-a Gorana Mladenović.

 

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content