ИЗБОРИ У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Лекари у борби за одборничке мандате

0

Лекари су одувек били активни учесници на политичкој сцени Србије и Расинског округа а та традиција неће бити изневерена ни на овим изборима.

Велики број лекара налази се на листама различитих политичких опција а неки су и кандидати за високе политичке функције након избора.

На листи Српске напредне странке у Крушевцу је чак шесторо лекара. Докторка Рада Јоксимовић Змејкоски је пета на листи, директор Специјалне болнице Рибарска бања др Душан Шокорац осми а високо котирани су и начелник Одељења урологије у Општој болници др Далибор Стајковић као и бивша посланица др Драгана Баришић.

На листи напредњака су се нашле и докторка стоматологије Наташа Ристић и др Марина Радовић.

Др Бранислав Бата Андрић је кандидат уједињене опозције за градоначелника Крушевца ФОТО: ЦИНК

Листу „Србија против насиља“ у Крушевцу предводи један од најпознатијих лекара у овом граду, др Бранислав Бата Андрић, који је и кандидат ове коалиције за градоначелника. При врху листе је и гинеколог др Владимир Савић а ту су и бивша директорка Дома здравља др Љиљана Стојановић, др Слађана Тодоровић и др Радмила Филиповић.

На преостале четири листе за локалне изборе у Крушевцу пронашли смо још само једног доктора. То је анестезиолог др Чеда Пејчић на листи НАДА (Нова ДСС – ПОКС).

У Александровцу се лекари налазе само на две листе. Ивана Јеленковић је прва на листи „Србија против насиља“ док је др Саша Милованкић пети.

Доскорашњи председник општине Александровац др Мирко Михајловић, педијатар, је тек 16. на листи СНС а поред њега на овој листи је и Др Љубиша Пантић, специјалиста физикалне медицине,

Специјалиста интерне медицине др Мирјана Кркић предводи листу „Ћићевац не сме да стане“ на којој су и др Јелена Миљковић и др Милош Милојевић.

Високо котиран, на другом месту листе „Србија против насиља“ је хирург др Драган Пешић.

У Варварину две од укупно пит листа предводе докторке. Прва на листи напредњака је бивша народна посланица и доскорашња председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић. Поред ње на овој листи су и др Јасмина Ракић, директорка, Дома здравља, на 4. месту и др Марија Марковић.

Др Виолета Лутовац Ђурђевић је прва на листи СНС у Варварину

Листу „Народна странка за наше људе“ предводи још једна бивша посланица, др Гордана Чабрић, специјалиста опште медицине.

Процентуално највише „белих мантила“ је на листи „Трстеник не сме да стане“, чак шест од укупно 49 кандидата. То су др Жаклина Ристић на 6. месту, педијатар др Биљана Прокић на 8., гинеколог др Драгица Гочанин Пејчић и нешто лошије рангиране др Тијана Панић, др Бранка Живковић и др Марија Вукомановић.

Први на листи Српског покрета Двери у Трстенику је специјалиста психијатрије Дејан Карић док је 6. на листи НАДА (ПОКС – Нова ДСС) бивши директор Дома здравља др Радован Поповић.

На листи „Србија против насиља“, одмах иза лидера Народног покрета Србије Мирослава Алексића, је ендокринолог др Владан Миодраговић.

Пета на листи СПС – ЈС у Трстенику је др Весна Крстић. Ово је посебно занимљив податак јер социјалисти имају листе у свих шест општина Расинског округа и међу више од 250 кандидата само једног лекара – др Весну Крстић.

У Брусу лекари, за разлику од других места, чини се да нису толико заинтересовани за активно учешће у политици. Др Драгутин Радосављевић Дута, специјалиста радиологије, предводи листу групе грађана „Др Дута“ док је др Бојан Милић тек 17. на листи Српска напредне странке.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content