Izbušene gume na tri taksi vozila

Na tri vozila “Aralis taksija” nepoznati počinilac je oštrim predmetom izbušio sve četiri gume što je četvrti incident sa vozilima ovog taksi-prevoznika u poslednje četiri godine.

Dispečerka je videla čoveka sa fantomkom između dva vozila. Dok je pozvala policiju on je završio posao i pobegao. Koliko smo mogli da primetimo koristio je šilo ili neki sličan predmet. Policija je bila i uzela otiske sa vozila ali ne očekujemo da počinilac bude pronađen, kao što nisu pronađeni ni prethodni napadači. – kaže Nemanja Živković, vlasnik „Aralis taksija“ koji u Kruševcu radi sa deset vozila.

On kaže da napadač nije snimljen jer je kamera, instalirana u dispečerskoj sobi, već duže vreme isključena.

Ovo je četvrti napad na vozila ovog prevoznika. Dva puta, 2012. i 2014. godine, vozila su izrešetana hicima iz automatske puške dok je 2013. godine čuvar sprečio maskiranog počinioca da devet vozila zapali Molotovljevim koktelom.

Jedino što sam dobio od policije je informacija da je prilikom napada puškom korišćeno isto oružje. Sumnjam na konkurenciju jer se svi napadi događaju pred period kada ima dosta posla, pred polazak u školu ili Novu godinu. Napadaju i druge prevoznike. Jednom su nedavno zapaljena četiri vozila dok je drugom prevozniku razbijena šoferšajbna. – tvrdi Živković.

Procenjuje se da u Kruševcu ima oko 400 taksi vozila od kojih polovina radi nelegalno.

U Policijskoj upravi Kruševac su nam rekli da su njihovi inspektori izašli na lice mesta a da će „o utvrđenim činjenicama i okolnostima obavestiti nadležno tužilaštvo“.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content