Izložba umetnica iz Kruševca i Trondhajma

U  Umetničkoj galeriji večeras će biti otvorena izložba radova Marine Pavlović Petrović i Kristine Čepenković Karlsen.

Izložba predstavlja skulpture i crteže Kruševljanke Marine Pavlović Petrov i grafike i kolaže Kristine Čepkenović Karlsen, umetnice koja živi u Norveškoj.

Različite životne i umetničke priče koje povezuje višegodišnje prijateljstvo ujedinjene u jednom izložbenom prostoru govore jednako o njihovim unutrašnjim svetovima.

„Finding simple memory store“ izložba Kristine Čepkenović Karlsen se odnosi na teme sećanja uzrokovane vremenom i ličnim doživljajem nakon preseljenja u Norvešku 2002. godine. U svoja istraživanja od 2009. ona uključuje rezultate naučnih istraživanja o odnosu mozga i procesa pamćenja, te svoj umetnički izraz predstavljen kroz grafiku i kolaž zasniva na ličnom iskustvu i umetničkim praksama između nauke i umetnosti.

Marina Pavlović Petrov (1980). Diplomirala  na Fakultetu  likovnih  umetnosti  u  Prištini  2004.godine  na vajarskom odseku.  Postdiplomske  studije  završila  na  istom  fakultetu. Učestvovala  u nekoliko  likovnih  kolonija  u zemlji  i inostranstvu. Izlaže samostalno od 2010. Živi u Kruševcu.

Kristina Čepkenović Karlsen (1976). Studirala je na Fakultetu likovnih  umetnosti u Prištini 1994-1998, gde je i magistrirala 2000. godine. Izlagala je samostalno (Trondhajm, Oslo, Helsinki, Ostersund, Gračanica, Kruševac, Leskovac, Lođ, Krakov, Barselona, Roros, Beograd).

Član je Udruženja norveških grafičara (NG), Udruženja likovnih umetnika Norveške (NBK), Udruženja likovnih umetnika Trondelaga (TBK) i Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Organizator je i učesnik na više umetničkih projekata i radionica i predavala u umetničkim školama u Trondhajmu. Živi u Trondhajmu, Norveška.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content