Jasmina Palurović predsednica gradske skupštine

0

Iako su od lokalnih izbora protekla dva meseca formiranje lokalne vlasti u Kruševcu ide veoma sporo, a na dve održane sednice odbornici su izabrali samo predsednicu skupštine i imenovali sekretara skupštine.

Na današnjem zasedanju za predsednicu lokalnog parlamenta je izabrana Jasmina Palurović (SNS) koja je u protekle dve godine vršila dužnost zamenice gradonačelnika. Na njen predlog za sekretara skupštine je izabrana Maja Cuckić, a nakon toga je zasedanje završeno, pa će Kruševljani morati da sačekaju da bi saznali ko će biti gradonačelnik u naredne četiri godine.

Jasmina Palurović je izabrana za predsednicu lokalnog parlamenta FOTO: S. Milenković
Jasmina Palurović je izabrana za predsednicu lokalnog parlamenta FOTO: S. Milenković

Naredna sednica skupštine biće održana u zakonskom roku, a to je dva meseca. U toku su konsultacije oko izbora gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i ostalih funkcionera. Nema nekih posebnih problema i smetnji. Hoćemo da izaberemo ljude koji će na najbolji način da odgovore zahtevima. – rekao je po završetku sednice Živojin Miloradović, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke.

Na lokalnim izborima koalicija SNS i partnerskih stranaka je osvojila 52 mandata, SPS – JS 12, a Demokratska stranka 6.

SNS i SPS – JS su prošlog ponedeljka potpisali koalicioni sporazum. U međuvremenu je Dragan Blažić, odbornik sa liste Demokratske stranke, najavio da će delovati samostalno, dok je Saša Miladinović iz DS prešao u Jedinstvenu Srbiju, tako da su demokrate ostale sa četvoro odbornika i nemaju pravo na odborničku grupu.

Ovo je primer kako se štedi novac građana, jer svake nedelje zakazuju po jednu sednicu. Ne znam šta je u pozadini ovakvog ponašanja, ali sam siguran da je ovo početak kraja parlamentarizma u Kruševcu i gašenje nekih demokratskih procesa. Ovo je jedna vrsta apsolutizma i Kruševac će tek da oseti posledice ovakvog načina vladavine. – rekao je dr Branislav Katančević, šef odborničke grupe Demokratske stranke.

Prema nezvaničnim saznanjima formiranje lokalne vlasti u Kruševcu je prolongirano dok ne bude formirana Vlada Srbije.

U novoj vlasti, kako saznajemo, biće i manje direktorskih mesta za koaliciju SPS – JS. Njima će pripasti Istorijski arhiv, Apotekarska ustanova, Sportski centar i jedno mesto u Gradskom veću, a sve ostalo naprednjacima.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content