Katarina se oseća bolje nakon prve intervencije

0

Katarina Ilić (21), studentkinja iz Čitluka kod Kruševca, kojoj je dijagnostikovana retka vrsta tumora na jetri, oseća se bolje nakon prve intervencije u klinici „Acibadem“ u Istanbulu.

Katarina je u Tursku otputovala u nedelju, a prva intervencija, embolizacija tumora radioaktivnim materijalom, je urađena u ponedeljak.

– Pre intervencije Katarini je bilo jako loše. Imala je temperaturu i velike bolove. Primila je bocu krvi tokom intervencije ali je sada sve u redu. Za pet dana imaće isti tretman. Oseća se mnogo bolje, veselija je. Ona i roditelji su u hotelu. U Srbiju bi trebalo da se vrate za 15 dana i tada će se znati kada će biti urađena operacija, odnosno odstranjivanje tumora. – kazala nam je u telefonskom razgovoru Angelina Ilić, Katarinina baka.

Katarini je prošle godine dijagnostikovana retka vrsta tumora na jetri. Nakon njenog emotivnog posta na Fejsbuku, u masovnoj humanitarnoj akciji, za Katarinino lečenje je, za samo dve nedelje, prikupljeno 38.000 evra.

Prošlog petka iz Fonda za zdravstveno osiguranje su potvrdili da će snositi troškove Katarininog lečenja u Turskoj.

Nakon tretmana tumora radiokativnim materijalom hrabru devojku iz Čitluka očekuje hirurška intervencija, takođe u Turskoj.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content