Komisija Ministarstva zdravlja u kruševačkoj bolnici

Posebne komisije Ministarstva zdravlja danas će kontrolisati opšte bolnice u Kruševcu u Kraljevu u okviru velike akcije koju sprovodi resorno ministarstvo kako bi se utvrdilo zbog čega se veliki broj pacijenata šalje u veće centre na lečenje, prenosi Tanjug.

Formirani su timovi od predstavnika republičkih stručnih komisija koji će obaviti stručni nadzor u svim opštim bolnicama u Srbiji od Subotice do Surdulice – kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Meho Mahmutović.

On je pojasnio da su kontrole nenajavljene, ali pošto su članovi komisije već stigli na odredište u kontrolu otkrio je da će danas pod lupom komisije ministarstva zdravlja biti stručni rad u opštim bolnicama u Kruševcu i Kraljevu.

Na predlog ministra zdravlja formirane su komisije sastavljene od predstavnika republičkih stručnih komisija. Prva ekipa je bila na terenu, danas idu druge dve ekipe u naše zdravstvene ustanove – pojasnio je Mahmutović za RTS.

On je pojasnio da je ovo nastavak kontrole koja je počela prošle godine i kada su komisije imale drugi zadatak da kontrolišu rad menadžmenta, kakva je organizacija posla, kako se vodi medicinska dokumentacuija, kakva je higijena, a epilog je bila smena 11 direktora bolnica i 17 direktora domova zdravlja.

To je dalo dobre rezultate, utegnut je sistem. Sada je druga vrsta kontrole, sada se gleda stručni nadzor, predstavnici republičkih stručnih komisija će obići svoje kolege iz tih oblasti da vide šta je to što njima treba, zašto se toliko pacijenata šalje u veće centre, da li je to nedostatak kadra, da li je to neznanje – pojasnio je on.

O svakom obilasku, kako je dodao, biće obaveštavan ministar zdravlja, te da se nada da će kontrola pokazati dobre rezultate.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content