Koncert Amire Medunjanin

U pratnji gitariste Ante Gela 19. marta u bioskopu Kruševac nastupiće pevačica sevdalinki Amira Medunjanin. Ulaznica košta 800 dinara, a može se nabaviti na biletarnici bioskopa Kruševac i u Klubu Kulturnog centra Kruševca.

“Za svakog muzičara velika je stvar kada osjeti, dok je na sceni, da publika dijeli emocije sa njim. Najljepše je kad nastupate pred istomišljenicima, koji razumiju šta želite reći, šta osjećate. Svima nam je onda puno srce”, poručuje Amira.

Na dosadašnjih nekoliko albuma, od kojih je poslednji “Silk & Stone” (2013), Amira je ponudila svoje nadahnuto viđenje sevdalinki i narodnih pesama iz BiH, Srbije ili Makedonije kao što su “Ah šta ćemo ljubav kriti”, “Kradem ti se u večeri”, “Kaleš bre Anđo”, “Mito bekrijo”, “Marijo Deli Bela Kumrijo”, “Kafu mi draga ispeci”, “Zajdi, zajdi” i “Jano mori”, “Što te nema”

Amira je prošlog marta danima unapred rasprodala beogradski Sava centar, a od brojnih priznanja kritičara u svetu treba izdvojiti mišljenje novinara londonskog Gardijana Garta Kartrajta (Garth Cartwright), koji je naziva “bosanskom Billie Holiday”, ističući “način na koji se igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina”.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content