КОНФЕРЕНЦИЈА НАРОДНЕ СТРАНКЕ: Како решити саобраћајни хаос у центру града?

0

Градски одбор Народне странке у Крушевцу одржао је данас конференцију за новинаре на којој је било речима о проблемима у саобраћају који постоје у Крушевцу.

Братислав Петровић, дипломирани инжењер саобраћаја, истакао је да доста проблема настаје због лоше вертикалне сигнализације која се често уништава, оштећује и годинама не мења.

Ако се деси да се неки знак промени, да се оштети или окрене ту месеци прођу док неко не регује а то ствара велике проблеме у саобраћају. Градска власт хитно мора да пронаже некога ко ће да се стара о вертикалној сигнализацији. Што се тиче хоризонталне сигнализације ту је ситуација нешто боља“, казао је Петровић.

Он је подсетио да су чести застоји у саобраћају у такозваном шпицу у јутарњим и поподневним сатима и то у центру града, у Југ Богдановој улици, улици Цара Лазара и код Костурнице. Колоне су, понекад, километарске.

Кружни токови су донели неке позитивне промене али режим саобраћаја није добро постављен. Имамо више кружних токова један до другог а град нема капацитета да прихвати толики саобраћај. Довољно је да дође до застоја у једној улици, као што су били радови у Косовској улици, и долази до хаоса“, додао је Петровић.

Петровић сматра да је паркирање у центру града велики проблем упркос отварању нових гаража а да би се то решило комунална полиција и полиција морали би да раде свој посао и кажњавају оне који непрописно паркирају возила. Невоље учесницима у саобраћају ствара и бахато заузимање јавних површина од стране власника локала.

Један од највећих проблема у саобраћају је велики број пешачких прелаза на малом простору, у главној улици, код Аустобуске станице и Костурнице. Пешаци хаотично прелазе улицу, нема саобраћајне културе, не групишу се, што доводи до нервозе возача а стварају се и колоне возила беспотребно. За то постоји решење које ћемо да понудимо у наредном периоду а које не тражи пуно пара већ стручност“, нагласио је Петровић.

Он је подсетио да у Крушевцу нема ни посебног паркинга за двоточкаше и аутобусе што као резултат има хаотично паркирање.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

six − two =

Skip to content