Konkurs AKC Gnezdo za izlagačku sezonu

Alternativni kulturni centar Gnezdo raspisao je  konkurs za izlagačku sezonu 2018. godine.
AKC Gnezdo je umetnički prostor namenjen oživljavanju i promovisanju savremene umetnosti kroz izložbe, festivale, svirke, bioskop, diskusije i radionice. Gnezdo je mesto okupljanja i povezivanja mladih sa ciljem buđenja i razvijanja njihovih kulturnih potreba i njihovog uključivanja u kreiranje i osmišljavanje alternativne kulturne scene.
Konkurs je otvoren za: samostalne i autorske izložbe, kao i za kustoske izložbe / projekte, te za jednodnevne prezentacije / projekcije / promocije / diskusije.
Za konkurs je neophodno podneti: – podatke o izlagaču ili izlagačima (ime i prezime, važeća e-mail adresa i broj telefona) – opis projekta (do 2.000 karaktera) – tehničku specifikaciju projekta – vizuelnu dokumentaciju (do 10 ilustracija projekta sa kojim se konkuriše) – radnu biografiju. Na konkursu mogu da učestvuju svi građani/ke Srbije i strani državljani/ke.
Žiri će prednost davati umetnicima koji u svom radu istražuju efekte ultraljubičastog svetla, zatim projektima koji do sada nisu bili realizovani, obraćajući pažnju na inovativnost i tehničku izvodljivost projekta.
USLOVI Izabrani projekti moraju da budu spremni za realizaciju izložbenog programa od aprila 2018. Termini će biti naknadno utvrđeni.
Umetnici se obavezuju da će realizovati projekat koji je prihvaćen na konkursu. Ukoliko autori znatno promene odobreni projekat, Alternativni kulturni centar Gnezdo zadržava pravo da ne prihvati izmene. AKC Gnezdo obezbeđuje: – galerijski prostor – stručnu pomoć pri postavci – PR aktivnost – dostupnu tehničku opremu (1x projektor, UV hp led reflektor 20w x 4, 1x stereo system 3.1, 1x stereo system 2.2, 1x laptop, 1 x personalni računar)
Konkursna dokumentacija (opis projekta, vizuelna dokumentacija i radna biografija) mora se naći u jednom PDF dokumentu (PDF dokument mora nositi naziv projekta ili ime umetnika) koji treba dostaviti isključivo elektronskim putem na adresu: akc.gnezdo@gmail.com
Prijave se primaju do 22. februara 2018. u ponoć.
Odluku o prihvaćenim projektima žiri će objaviti do kraja februara, o čemu će učesnici biti obavešteni e-mailom.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content