KONKURS “DVA LICA SUNCA”: Dve kruševačke škole dobile specijalne merače zračenja

Na konkursu “Dva lica Sunca” osnovne škole “Stanislav Binički” iz Jasike i “Dositej Obradović” iz Kruševca osvojile su specijalne merače sunčevog zračenja.

UV indikatori su postavljeni u osnovnim školama “Knez Lazar“ u Lazarevcu, “Mile Dubljević“ u Lajkovcu i “Sveti Sava“ u Batočini.

Specijalne merače sunčevog zračenja, koji će biti postavljeni u narednom periodu, na konkursu su osvojile i osnovne škole “Stanislav Binički“ iz naselja Jasika  i “Dositej Obradović” iz Kruševca.

Konkurs “Dva lica sunca” je i ove godine, drugi put za redom, organizovan u okviru kampanje sistematske edukacije o odgovornom ponašanju na suncu “Zaštita za sve“, koju sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Tokom tri godine sprovođenja kampanje “Zaštita za sve”, UV indikatore je dobilo 46 škola širom Srbije. Deo ove kampanje je i edukacija o odgovornom ponašanju na suncu za učitelje, koju je do sada prošlo više od 1000 učitelja iz preko dvestotine gradova u Srbiji. 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content