КОНСТИТУИСАНА ЛОКАЛНА  СКУПШТИНА: Драгана Баришић председница, Синиша Максимовић заменик

Докторка Драгана Баришић, специјалиста психијатрије, изабрана је на данашњој конститутивној седници за председницу Скупштине града Крушевца.

Њен заменик биће Синиша Максимовић (Социјалистичка партија Србије) који је и у претходном периоду обављао ову дужност.

Конститутивној седници скупштине града Крушевца претходило је потписивање коалиционог споразума између Српске напредне странке, коалиције СПС – Јединствена Србија и Српске странке Заветници.

У Скупштини града Крушевца деловаће четири одборничке групе и петорица самосталних одборника ФОТО: ЦИНК – С. Миленковић

Након потврђивања мандата свих 70 одборника формиране су одборничке групе. Председник одборничке групе “Александар Вучић – Крушевац не сме да стане” је Зоран Томић а заменик Марко Ђокић.

У опозиционој одборничкој групи “Србија  против насиља – др Бранислав Бата Андрић” је 12 одборника, а то су одборници Народног покрета Србије, Демократске странке, Покрета СРЦЕ и Новог лица Србије те Братислав Андрић као нестраначка личност. Председник је Дејан Стевановић (НПС), а заменик Срђан Миливојевић (ДС).

Одборничку групу “Живот је у питању” чини шесторо одборника са листе “Србија против насиља” из Странке слободе и правде, Покрета слободних грађана и синдиката Слога. Председник је Стефан Бојчић (ССП), а заменик Бобан Јовановић (ССП).

Двојица одборника Нове ДСС те по један одборник ПОКС-а и Двери деловаће као самостални одборници јер нису обезбедили петог одборника за формирање одборничке групе.

Одборничку групу “Ивица Дачић – премијер Србије”, чини петоро чланова, а она је део владајуће коалиције.  Председник је Владан Весић (СПС), а заменик Драган Лазић (ЈС).

Приликом дискусије о предлогу за избор председнице Скупштине одборници опозиције Бранислав Андрић, Стефан Бојичић, Душанка Милосављевић и Дејан Стевановић критиковали су рад СНС и указивали на нерегуларности у изборном процесу. Одборници опозиције нису присуствовали гласању за председницу и заменика председника Скупштине.

Хвала грађанима на поверењу, обављаћу овај посао савесно, часно, поштено, у складу са законом и важећим пословником, у интересу свих грађана Крушевца. Неће бити разлике у односу на политичку припадност”, казала је приликом преузимања дужности Драгана Баришић.

Драгана Баришић је у три мандата, од 2014. до 2022. године, била посланица у Скупштини Србије.

Одборници  Скупштине града  су за секретара изабрали дипломирану правницу  Мају Цуцкић, а за њену заменицу дипломирану правницу Ивану Антић.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content