ПРВА СЕДНИЦА НОВОГ САЗИВА: Крушевац добија новог градоначелника!?

0

Конститутивна седница Скупштине града Крушевца заказана је за среду, 31. јануар, са почетком у 10 сати.  

На дневном реду конститутивне седнице биће потврђивање мандата одборника, избор председника и заменика председника Скупштине, као и секретара и заменика секретара Скупштине града. До избора новог председника, седницу Скупштине водиће најстарији одборник.

На изборима одржаним 17. децембра прошле године, највише гласова је добила листа СНС „Александар Вучић – Крушевац не сме да стане“, која ће у локалном парламенту имати 42 одборника, од укупно 70. Листа „Србија против насиља“ освојила је 18 одборничких мандата, коалиција СПС – Јединствена Србија пет, коалиција НАДА три и коалиција Заветника и Двери два мандата.

Према незваничним информацијама из Српске напредне странке најозбиљнији кандидат да постане градоначелник Крушевца је Иван Манојловић, бивши народни посланик из сазива из 2016. године.

Манојловић би требало да замени досадашњу градоначелницу Јасмину Палуровић која ће у новом сазиву Скупштине Србије бити посланица. Палуровићева је дужност градоначелнице обављала од 25. децембра 2017. године до октобра 2023. године, у два мандата.

Нова локална власт је већ формирана у Ћићевцу, Варварину и Александровцу. Конститутивна седница у Трстенику је 1. фебруара а у Брусу 5. фебруара.

 

 

 

 

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content