KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE VARVARIN: Vojkan Pavić novi predsednik!

Vojkan Pavić, dosadašnji predsednik Opštine Varvarin, izabran je za predsednika Skupštine opštine Varvarin na današnjoj, konstitutivnoj sednici.

Od 35 odbornika u Skupštini opštini Varvarin za Pavića je glasalo 19 odbornika Srpske napredne stranke dok ostali odbornici nisu glasali ili su glasački listići bili nevažeći. .

U protekle četiri godine Pavić je bio predsednik opštine Varvarin a podržavali su ga odbornici SNS i koalicije SPS – JS.

Za zamenicu predsednika Skupštine opštine Varvarin izabrana je Jelena Vesić, diplomirani prostorni planer, koja je od 2019. do 2020. godine obavljala dužnost pomoćnice predsednika opštine za ekonomski razvoj. Ona je, takože, bila predlog Srpske napredne stranke.

Na lokalnim izborima 21. juna izborna lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” je osvojila 19 mandata, koalicija SPS – JS 8 mandata, Grupa građana “Naši ljudi” 5 mandata i Grupa građana “Temnićka alternativa” 3 mandata.

Rezultati glasanja za predsednika i zamenicu predsednika Skupštine opštine Varvarin ukazuju da će SNS u narednom periodu samostalno voditi ovu pomoravsku opštinu.

Sednica skupštine na kojoj će biti izabran novi predsednik Opštine Varvarin biće održana do kraja avgusta.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content