KORONA VIRUS ODREĐUJE DATUM IZBORA: Na birališta 28. juna?

2

Parlamentarni izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani 28. juna a tačan datum biće utvrđen nakon ukidanja vanrednog stanja, prenose beogradski mediji.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će odluka biti doneta na sastanku sa liderima stranaka koje su najavile izlazak na izbore.

“Obavestiću ih kada će biti stečeni uslovi. Predložiću da se dogovorimo da Republička izborna komisija sačeka dva ili pet dana od okončanja vanrednog stanja, pa tek onda da se krene u izborne radnje”, najavio je Vučić.

Kao mogući datum izbora pominjan je 21. jun ali se navodi i da je to manje verovatno, jer bi u tom slučaju izborna kampanja morala da počne 12. maja.

Najveće su šanse da republička izborna komisija kao nastavak izborne kampanje odredi 19. maj što znači da bi izbori bili održani na Vidovdan, 28. juna.

Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar smatra da bi redovni izbori mogli da se održe u junu, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija.

Klačar je za Tanjug objasnio da u rešenju Republičke izborne komisije stoji da izbori nisu odloženi, već prekinuti, što znači da vreme koje je ostalo za kampanju treba da se “potroši” onog momenta kada se ukine vanredno stanje.

“Budući da je vanredno stanje uvedeno 16. marta, a da su izbori zakazani za 26. april , kampanja treba da traje koliko je ostalo između dva datuma, a to znači 39 dana kampanje i dva dana predizborne tišine”, istakao je Klačar.

U tom pogledu, ističe Klačar, situacija je čista, ali, uslov je dobra epidemiološka situacija.

Izvori: B92.net, Tanjug

You might also like More from author

2 Comments

  1. jovana says

    opet prica o izborima a narod boluje od virusa . bolje da se fokusiramo na to kako da dostavimo iz rusije fotokataliticke preciscivace vazduha jer oni ubijaju virus korona a onda cemo lako o izborima….

  2. iva says

    jako je bitno da se reši pitanje izbora used corona virusa a zagadjenje vazduha,i corone lako će da rerše kao što su i do sada

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content