Kruševac otkupljuje Dom vojske od Ministarstva odbrane

0

Ministar odbrane u Bratislav Gašić najavio je da proces otkupa zgrade Doma Vojske u Kruševcu ulazi u završnu fazu.

Zgrada Doma Vojske u Kruševcu
Zgrada Doma Vojske u Kruševcu

– Taj proces traje već tri godine. Urađena je nova procena od strane republičke Uprave javnih prihoda i dostavljena Gradu Kruševcu. Grad je dobio mogućnost da na pet godina isplati iznos koji za ovaj objekat želi da dobije Ministarstvo odbrane. Kruševac je ponudio zamenu za stanove koji se grade u naselju „Prnjavor 2“ tako da će vojska dobiti 16 stanova. – objasnio je postupak Gašić.
Ministar odbrane ističe da Kruševac mora da obezbedi avans od 10 odsto a uklnjiženje stanova se očekuje u toku naredne sedmice. O finansijskim detaljima dogovora nije želeo da govori.
Cena kvadrata stambenog prostora u zgradama u „Prnjavoru 2“ procenjena je na 660 evra što znači da će ova transakcija Grad Kruševac koštati oko milion evra.
Dom Vojske u Kruševcu nalazi se u centru Kruševca, iza zgrade Gradske uprave, uz Staru zelenu pijacu. U sklopu Doma Vojske su letnja bašta i košarkaški teren.
Gradonačelnik Dragi Nestorović ističe da će javnost i građani biti pozvani da daju predloge kako da se osmisli ovaj prostor.
– Da li će zgrada Doma Vojske biti rekonstruisana ili uređena na neki drugi način odlučićemo kada joj budemo definisali namenu. Ono što je sigurno je da će ovaj prostor, koji je nedostajao gradu, biti višenamenski i da će čitave godine biti na raspolaganju građanima. Takođe razmišljamo za koje namene može da posluži otvoreni deo. – kazao je Nestorović.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content