Radoica Milosavljević – Maša kupio četiri televizijske stanice

Kruševački biznismen Radoica Milosavljević (67) je u proteklih desetak dana kupio četiri televizijske stanice za koje treba da plati 198.700 evra.

Radoica Milosavljević za četiri TV  stanice treba da plati 198.700 evra
Radoica Milosavljević za četiri TV stanice treba da plati 198.700 evra

Nakon što je ponudio 87.200 evra za RTV Pančevo Milosavljević je, za 85.500 evra, izlicitirao i RTV Kragujevac. Za RTV Kruševac je bivši zamenik gradonačelnika Kruševca ponudio 14.000 evra, 78 evra više od početne cene.

Milosavljević je jedini dostavio validnu dokumentaciju. Sada regulatorna tela treba da izvrše provere. Očekujemo da će novi vlasnik preuzeti RTV Kruševac u roku ne dužem od mesec dana. – kazao nam je Đorđe Kovačević, direktor RTV Kruševac, koju je već napustilo 57 radnika a još devetoro se naknadno prijavilo za socijalni program.

Milosavljević je jedini ponuđač i za kupovinu TV “Caribrod” iz Dimitrovgrada.

Nedostajalo mu je uverenje da nije osuđivan ili pod istragom pa mu je dat rok da to dostavi. To neće ništa promeniti jer ukoliko dela za koja je osuđen nisu u vezi sa privatizacijom ili zloupotrebom službenog položaja može da postane vlasnik. – objašnjava Petar Jovanović, predsednik Nadzornog odbora RTV “Caribrod”.

U ovoj medijskoj kući, koja emituje program i na bugarskom jeziku, dvadesetoro zaposlenih treba da se izjasni da li će ostati ili otići uz socijalni program.

LJudi su uplašeni za svoj status kod novog vlasnika. Mislim da nas očekuje tiho umiranje. – smatra Jovanović.

Trku za kupovinu RTV Trstenik “kruševački Mardok” je izgubio iako je licitirao do 175.000 evra, ali je zato kupio RTV Pančevo.

Novog vlasnika sam videla dva puta u Agenciji za privatizaciju. Očekujemo da će doći kada uplati ratu za kupovinu. Od 63 zaposlenih ostalo je samo šestoro. Radili smo za skromne plate i verujem da možemo opstati ali teško da vlasnik može da ostvari neki profit. – rekla nam je Tatjana Jelesić, direktorka RTV Pančevo.

Radoica Milosavljević je nedavno najavio da je zainteresovan za kupovinu 11 medija u Srbiji. Vlasnik je klinike “Sloga Medik” i preduzeća za proizvodnju plastične ambalaže “Sloga”. Prema podacima iz APR-a ovo preduzeće je u 2012. godini ostvarilo neto dobit od 680.000 dinara a u 2013. godini nešto više od četiri miliona dinara.

Krajem osamdesetih godina Milosavljević je, sa još trojicom saradnika, osuđen na 3,5 godina zatvora jer je, kao direktor, oštetio Radnu organizaciju za održavanje sportskih objekata “Mladost” za tadašnjih 113.000 dinara.

“Bivši direktor je neovlašćeno otkupljivao ulaznice sa priredbi i poklanjao pojedincima, umanjivao ugovorene obaveze prema izvođačima koncerata, privatna putovanja pretvara u službena…”, navodi se u obrazloženju presude.

Devedesetih godina vraćen je na mesto direktora Sportskog centra i ostao na toj funkciji do 2000. godine. Od 2008. do 2012. godine bio je zamenik gradonačelnika Kruševca a bio je i kandidat za poslanika na listi SPS-a.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content