“КРУШЕВАЦ ПРОТИВ НАСИЉА”: “У Србији многи ћуте, трпе и пате!”

Вечерас је у Крушевцу организован још један протестни скуп “Србија против насиља” којем је присуствовало око стотинак грађана.

На почетку протеста  послата је порука подршке  активисти краљевачког Локалног фронта Предрагу Воштинићу који је пре неколико дана нападнут и озбиљније повређен.

Марија Стевановић је говорила о проблемима са којима се суочила након насиља које је претрпела ФОТО: ЦИНК

Прва говорница била је  наставница енглеског језика Марија Стевановић, која је прошлог новембра била жртва насиља у Техничкој школи у Трстенику.

Када се затворе једна врата, друга се отварају, знам да нисам једина, да у Србији многи ћуте, трпе, пате, спремни су на компромисе да би сачували место и егзистенцију за своју породицу” казала је Марија Стевановић.

Она је говорила о својим психолошким проблемима, са којима се суочила након понижења које јој се догодило у школи али и о проблемима које је имала током лета када јој је смањен фонд часова.

У међувремену су ми се јавили многи људи, обични, који раде за исту плату као и ја, али су несебични. Наставите вашу борбу, нисте сами, увек има решења“, казала је на крају свог говора Стевановићева.

Активиста и песник из Чачка, Јевгеније Јулијан Димитријевић је, у обраћању окупљенима у Крушевцу, казао да активисти Покрета за Левач свима треба да буду пример.

Србију морамо да бранимо. Отимају нам све, понижавају нас насиљем над просветом, над добрим ђацима и насиљем над сељаком. Уништите сељака који храни, војника који бране и неке нове просветитеље и ви сте потпуно смакли једну земљу, у сваком смислу“, истакао је активиста из Чачка додајући да приватно обезбеђење спречава грађане да се слободно крећу планином Каблар.

Протестном скупу су присуствовали и народни посланици Срђан Миливојевић и Мирослав Алексић као и активисти из Александровца, Ћићевца, Рековца и Трстеника.

Организатори су наредно окупљање најавили за следећи четвртак али су, такође, најавили и вероватну промену термина. Уместо у 19 сати протестни скуп би требало да почне у 18 сати.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content