“KRUŠEVAC PROTIV NASILJA”: “U Srbiji mnogi ćute, trpe i pate!”

0

Večeras je u Kruševcu organizovan još jedan protestni skup “Srbija protiv nasilja” kojem je prisustvovalo oko stotinak građana.

Na početku protesta  poslata je poruka podrške  aktivisti kraljevačkog Lokalnog fronta Predragu Voštiniću koji je pre nekoliko dana napadnut i ozbiljnije povređen.

Marija Stevanović je govorila o problemima sa kojima se suočila nakon nasilja koje je pretrpela FOTO: CINK

Prva govornica bila je  nastavnica engleskog jezika Marija Stevanović, koja je prošlog novembra bila žrtva nasilja u Tehničkoj školi u Trsteniku.

Kada se zatvore jedna vrata, druga se otvaraju, znam da nisam jedina, da u Srbiji mnogi ćute, trpe, pate, spremni su na kompromise da bi sačuvali mesto i egzistenciju za svoju porodicu” kazala je Marija Stevanović.

Ona je govorila o svojim psihološkim problemima, sa kojima se suočila nakon poniženja koje joj se dogodilo u školi ali i o problemima koje je imala tokom leta kada joj je smanjen fond časova.

U međuvremenu su mi se javili mnogi ljudi, obični, koji rade za istu platu kao i ja, ali su nesebični. Nastavite vašu borbu, niste sami, uvek ima rešenja“, kazala je na kraju svog govora Stevanovićeva.

Aktivista i pesnik iz Čačka, Jevgenije Julijan Dimitrijević je, u obraćanju okupljenima u Kruševcu, kazao da aktivisti Pokreta za Levač svima treba da budu primer.

Srbiju moramo da branimo. Otimaju nam sve, ponižavaju nas nasiljem nad prosvetom, nad dobrim đacima i nasiljem nad seljakom. Uništite seljaka koji hrani, vojnika koji brane i neke nove prosvetitelje i vi ste potpuno smakli jednu zemlju, u svakom smislu“, istakao je aktivista iz Čačka dodajući da privatno obezbeđenje sprečava građane da se slobodno kreću planinom Kablar.

Protestnom skupu su prisustvovali i narodni poslanici Srđan Milivojević i Miroslav Aleksić kao i aktivisti iz Aleksandrovca, Ćićevca, Rekovca i Trstenika.

Organizatori su naredno okupljanje najavili za sledeći četvrtak ali su, takođe, najavili i verovatnu promenu termina. Umesto u 19 sati protestni skup bi trebalo da počne u 18 sati.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content