KRUŠEVAČKA ROK SCENA: “Treća smena” snimila prvi album

Kruševački bend “Treća smena” završio je snimanje svog studijskog prvenca “Soba sa pogledom na život”.

Snimanje albuma smo započeli 2014. godine i završili nakon skoro godinu dana rada u studiju “Marjanović” u Jagodini, pod budnim okom producenta Marka Vučkovića i snimatelja Zorana Čede Marjanovića. Očekujemo da album bude izdat do kraja 2015. godine. Pored članova grupe u snimanju  su učestvovali gitarista Marko Miljković, klavijaturista Aleksandar Rajković i saksofonista Aleksandar Karajović Kokerac“, objašnjava gitarista i pevač “Treće smene” Ivan Pelaić.

Ivan Pelaić, gitarista i pevač rok benda "Treća smena"
Ivan Pelaić, gitarista i pevač rok benda “Treća smena”

“Treća smena” je nastala 2012. godine, kao projekat, nakon što se grupa muzičara okupila da snimi pesmu za Udruženje “Mostovi” koja bi pratila razvoj Dečjeg sela za decu sa posebnim potrebama.

Snimljena je pesma „Zajedno“ koja je premijerno odsvirana na otvaranju Nacionalnih sportskih igara za decu sa posebnim potrebama održanim 2012. godine u Kruševcu. Nosioci projekta smo bili Vladica Bogićević i ja i ta vrsta saradnje je rezultirala okupljanjem ekipe koja bi tu pesmu mogla da odsvira. Tako je nastala “Treća smena”. Bendu su se priključili bubnjar Svetislav Golubović i na bas gitari Nemanja Milenković. Poseban pečat radu daju klavijaturista Nenad Nikolić i violinistkinja Jovana Jevtić, sa čijim dolaskom dobija prepoznatljiv zvuk. Može se reći da je bend svoj pravi početak imao sredinom 2014 godine,kada ova postava postaje stalna”, dodaje Ivan Pelaić.

Svoje prvo značajnije pojavljivanje “Treća smena” je imala u RTS-ovoj emisiji “Bunt” ulaskom u finale prvog televizijskog muzičkog festivala pesmom „Javi se“.

Članovi grupe “Treća smena” su Pelaić Ivan (vokal, gitara), Jovana Jevtić (violina, vokal), Vladica Bogićević (gitara), Nenad Nikolić (klavijatura), Svetislav Golubović (bubanjevi) i Nemanja Milenković (bas gitara).

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content