Kruševački osnovci sa mjuziklom “Frozen” gostuju u Sloveniji

0

Učenici Osnovne škole „Jovan Popović“ iz Kruševca gostovaće sa mjuziklom „Frozen“ u Sloveniji gde će odigrati dve predstave.

Mjuzikl „Frozen“, rađen po motivima Diznijevog crtanog filma,  učesnici izvode na engleskom i francuskom jeziku i u njemu učestvuju 42 učenika.

Mjuzikl "Frozen" učenici OŠ "Jovan Popović" izvešće u mestu Pesnica kod Maribora
Mjuzikl “Frozen” učenici OŠ “Jovan Popović” izvešće u mestu Pesnica kod Maribora

Godinama sarađujemo sa osnovnom školom iz mesta Pesnica kod Maribora. Oni imaju izuzetno razvijene vanškolske aktivnosti ali su bili oduševljeni kada su videli našu predstavu. Pozvali su nas da gostujemo i odigramo dve predstave. – kaže Snežana Stefanović Milanović, direktorka OŠ „Jovan Popović“.

Predstava „Frozen“ je prošlog leta učestvovala na međunarodnom festivalu dečjeg stvaralaštva u Budvi gde je dobila nagradu.

Na bijenalu je predstavljeno 1.827 dečjih radova a naša predstava je u konkurenciji pozorišta dobila treću nagradu. – ističe Jelena Marković, nastavnica engleskog jezika.

Zanimljivo da je škola sama obezbedila sredstva za put u Sloveniju. Više od 100.000 dinara prikupljeno je na predstavama koje su igrali nastavnici OŠ „Jovan Popović“ dok je ostatak prikupljen od donatora.

U sredu, 18. januara, mjuzikl “Frozen” biće izveden u Kruševačkom pozorištu a prihod od ulaznica biće iskorišćen za plaćanje puta do Slovenije.

Ova škola je, inače, jedina gradska škola u Kruševcu u kojoj je drugi jezik francuski.

-Imamo izuzetno dobru saradnju sa ambasadom Francuske u Beogradu i Francuskim kulturnim centrom i redovno učestvujemo u aktivnostima gde se traži poznavanje francuskog jezika. – dodaje Katarina Kanić, nastavnica francuskog jezika.

 

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content