ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2023: Напредњаци убедљиви, неизвесно у Александровцу

Листе Српске напредне странке оствариле су апсолутну већину у пет општина Расинског округа а једина општина где неће моћи да формирају власт самостално је Александровац.

У Александровцу Српска напредна странка имаће у новом сазиву Скупштине општине 22 одборника, Група грађана ,,Буђење Жупе” Иван Брборић имаће 11 одборника, ,,Покрет за Жупу” др Југослав Стајковац 11 одборника,  СПС 8 одборника, док ће коалиција ,,Србија Против насиља”- проф. Драгиша Стаменковић имати 7 одборничких мандата.

Братислав Гашић, први на листи СНС за локалне изборе саопштио је ноћас да је ова листа освојила 57,01% гласова у Крушевцу. Из коалиције „Србија против насиља“ су синоћ саопштили да је ова листа освојила 34% гласова.

Према подацима из Српске напредне странке на локалним изборима у Брусу ова политичка партија је освојила 58,22% гласова, у Ћићевцу 58,25% а у Трстенику 54,88%.

Према, такође, незавничним информацијама листа „Србија против насиља“ је у Ћићевцу освојила 32% гласова.

Према незваничним информацијама у Варварину је изборна листа “Александар Вучић – Варварин не сме да стане” освојила је 53.11% гласова. За коалицију “Ивица Дачић – Премијер Србије” гласало је 14.69% бирача изашлих на биралишта, Народна странка је освојила 13.67% подршке бирача, листа Групе грађана “Проф. Зоран Миленковић – Може другачије за нашу општину” 9.8% и коалиција Српске странке Заветници и Српског покрета Двери 5.20%.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content