Luka Milić u sredu startuje na Prvenstvu Evrope za juniore

Danas u francuskom gradiću Miluz počinje Prvenstvo Evrope u badmintonu  za juniore na kojem će boje Srbije braniti Kruševljanin Luka Milić.

Luka Milić  je sa glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom otputovao u Francusku u nedelju, 9. aprila. Milić će nastupiti u muškom singlu i dublu, gde će mu partner biti Bugarin Danijel Nikolov.

U obe konkurencije naš reprezentativac startuje u sredu, 12. aprila. Prvo će na teren u singlu u kojem će se u drugom kolu (u prvom je slobodan) od 13,10 č sastati sa Belorusom Iljom Larušinom. Od 19 časova Milić i Nikolov će u prvom kolu dubla igrati sa Norvežanima Markusom Bartom i Hermanom Imsetom.

Milić je u životnoj formi. U završnim pripremama za šampionat Starog kontinenta podigli smo formu na još veći nivo i sa nestrpljenjem očekujemo start u Miluzu. U drugom kolu singla igra sa reprezentativcem Belorusije, koja ne pripada samom kremu evropskog badmintona, pa mislim da ne bi trebalo da strepimo oko ishoda tog duela. Što se tiče dubla to nam je velika nepoznanica. Naime, nedelju dana pred početak šampionata Milićev partner u dublu, naš reprezentativac Andrija Doder, polomio je prst ruke kojom igra. Završio je u gipsu tako da je Milić ostao bez partnera. Međutim, ukazala se prilika da u dublu nastupi sa bugarskim igračem Danijelom Nikolovim. Prihvatili smo tu kombinaciju pa će se njih dvojica ogledati u ovoj konkurenciji. Reč je o individualno sjajnim igračima, ali tek na licu mesta ćemo videti kako će profunkcionisati u paru s obzirom da nemaju zajedničke zvanične mečeve. Duel sa Norvežanima na startu će mnogo toga odgonetnuti“, kazao je Barbir.

Miliću će na šampionatu u Miluzu “upisati“ svoj četvrti nastup na kontinentalnim šampionatima. Pre tri godine u Švajcarskoj osvojio je srebro u singlu na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godina i stigao do 16 najboljih u dublu sa Nenadom Miloševićem. Iste godine na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Turskoj, u konkurenciji i dve godine starijih igrača, Milić je stao na korak od šesnaestine finala i u singlu i u dublu u kojem mu je partner, takođe, bio Milošević. Prošle godine na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Poljskoj Milić je nesrećnim slučajem poražen na startu.

Nikada u dosadašnjoj karijeri nisam bio na ovako visokom i fizičkom i psihološkom nivou kao sada. Početak šampionata u Francuskoj očekujem sa ogromnim samopouzdanjem. Naučio sam lekciju sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina u Lubinu i trenutno razmišljam samo o prvom protivniku, Belorusu Larušinu. Tek ako i kada preskočim tu prepreku misli ću usmeriti ka narednom rivalu. Imam solidan žreb i u singlu i u dublu i verujem da mogu do dobrog rezultata u Miluzu” , istakao je pred polazak za Francusku, Milić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content