МАЛОЛЕТНИЦИ И АЛКОХОЛ: Прво пијанство са 13 година!

0

Већина дечака је прво искуство пијанства доживела са 15 година а девојчице са 16 година, показује истраживање коеј је спровео ЦИНК.

На питање „Да ли ваши родитељи знају да конзумирате алкохол?“ чак 56% малолетника је одговорило позитивно. Њих 25% је дало негативан одговор док је 19% изјавило да „не зна“.

Дечаци своје прво пијанство доживљавају са 15 а девојчице са 16 година ФОТО: ЦИНК

Наредно питање је гласило „Да ли сте се икада опили?“. Од 100 испитаника и испитаница 64 је дало потврдан одговор а 36 негативан. Међу онима који су дали потврдан одговор било је 30 девојака и 34 момка.

Своје прво пијанство већина дечака је доживела са 15 година мада је било и оних који су се први пут опили знатно раније, са 13 година. Имали смо неколико таквих одговора. Девојчице нешто касније почињу да пију а касније имају и прво иксуство са пијанством. Најчешће је то са 16 година“, објашњавају сарадници ЦИНК-а који су спроводили анкету.

Наредно питање се односило на реакцију малолетника након конзумирања алкохола, односно да ли имају одређене здравствене проблеме. Њих 54 је одговорило да нема никакве проблеме док се 30 изјаснило да осећа мучнину. На јаку главобољу се жали 11 анкетираних.

Занимљиви резултати добијени су на питање „Како набављате алкохол?“. Највише анкетираних одговорило је да га „купује у продавници“, њих 68. У кафићу га купује 52-оје. Одговор „имам га у кући“ дало је 33 малолетника док је њих 23 одговорило да „алкохол позајмљује од пријатеља“. Подсећамо да је продаја алкохола малолетницима забрањена али је очигледно на у продавницама и угоститељским објектима не воде рачуна о томе нити се придржавају закона.

Последње питање је гласило „Да ли сте икада били насилни (изазвали инцидент) након употребе алкохол?“. Само двоје учесника анкете, по један мушкарац и девојка, одговорили су „да“ док су се остали изјаснили да никада нису изазвали инцидент што се у читавој причи може сматрати као једна од ретких позитивних ствари.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content