МЕЂУНАРОДНИ ДАН УМЕТНОСТИ: Програм на Тргу глумаца

0

Међународни дан уметности у Крушевцу ће бити обележен у четвртак, 27. априла 2023. године са почетком у 15 сати, на Тргу глумаца.

Трг глумаца ће у четвртак од 15 до 18 сати бити претворен у уметнички атеље на отвореном где ће наши суграђани имати прилике да виде како изгледа стваралаштво младих уметника у Крушевцу. У програму обележавања Међународног дана уметности учествују ученици Музичке школе ”Стеван Христић”, ученици Политехничке школе ”Милутин Миланковић” и Гимназија – смер за сценско-визуалне уметности. Улаз је слободан за све програме.

ИАА/АИАП (Међународна асоцијација уметности) и УНЕСКО су 2012. успоставили Међународни дан уметности и у свету се обележава већ пуних једанаест година. Април је одабран као месец у коме се обележава Међународни дан уметности, јер се поклапао са месецом рођења Леонарда да Винчија. Познат као један од најпознатијих уметника у историји, Леонардо да Винчи постао је симбол мира, слободе изражавања и толеранције.

Детаљније информације и комплетан програм можете пронаћи на Инстаграм профилу Канцеларије за младе града Крушевца на www.instagram.com/kzmkrusevac/.

Међународни дан уметности се други пут обележава у Крушевцу у организацији Савета за младе града Крушевца и Канцеларије за младе града Крушевца.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

5 + nineteen =

Skip to content