УЗ ПОДРШКУ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ: Александровац добија вртић са 180 места

Министарство просвете финансираће изградњу још три нова вртића у оквиру Пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” – у Александровцу, Чачку и Пријепољу, најавио је данас у Влади Републике министар просвете Бранко Ружић.

Министарство просвете наставља са имплементацијом политике која има за циљ повећање обухвата деце системом предшколског васпитања и образовања. Данашњим потписивањем споразума о изградњи три нова вртића стварамо услове за пријем у систем предшколског васпитања и образовања још 500 малишана. Овим дајемо конкретну подршку локалној самоуправи,односно локалној заједници, грађанима и грађанкама у тим срединама“, изјавио је министар Бранко Ружић.

Изградњом новог вртића у Александровцу, који ће се простирати на преко 1530м2створиће се услови за пријем у систем предшколског васпитања и образовања 180 деце која ће бити подељена у 9 група. Вредност инвестиције је око 180 милиона динара.

У име грађана Александровца, захваљујем се Влади Републике Србије, председнику Александру Вучићу и Министарству просвете за ову капиталну инвестицију за општину Александровац, којом се решава вишегодишњи проблем великог броја деце на листи чекања за пријем у вртић“, рекао је председник општине Александровац Мирко Михајловић.

Министарство просвете, уз подршку Светске банке, реализује Пројекат„Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ кроз који улаже у изградњу и доградњу вртића, адаптацију простора у локалним самоуправама, чиме се обезбеђује 11.000 нових места за малишане.

Кроз овај пројекат изграђено је или започета изградња 12 вртића – у Сремској Митровици, Житорађи, Дољевцу, Мерошини, Лозници, два у Крушевцу, Владичином Хану, Прокупљу, Тутину, Смедереву, Шиду. Предстоји почетак изградње у Новом Пазару, Петровцу на Млави и Крагујевцу.

Пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, осим проширења капацитета предшколских установа, посебну пажњу посвећује и унапређењу предшколског васпитања и образовања кроз увођење Нових основа програма, као и знања и вештина стручних кадрова кроз менторску подршку и обуке за васпитаче. Битан аспект програма је и инклузија деце од најранијег узраста.

ФОТО: Далибор Даниловић

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content