“Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10”

0

Nacionalna manifestacija “Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10”, koja obuhvata Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelju muzeja, održaće se, po treći put, od 11. do 20.maja u muzejima i srodnim institucijama širom Srbije.

Kao i prethodne dve godine, kruševački muzej se pridružuje ovoj nacionalnoj manifestaciji, zbog čega će, tokom njenog desetodnevnog trajanja, poseta svim objektima u sastavu Narodnog muzeja Kruševac biti besplatna.

Usled završetka radova na stalnoj muzejskoj postavci, posetiocima ovogodišnje manifestacije dostupan je novootvoreni deo postavke koji na savremen i atraktivan način ilustruje razdoblje od praistorije do kraja osamnaestog veka, sa posebnim akcentom na srednji vek i doba Moravske Srbije. U sasvim novom ruhu, pred publikom će se naći eksponati koji ilustruju višemilenijumski istorijski korak, od kojih su mnogi po prvi put izlažu za javnost.

Od programa izdvajamo edukativnu radionicu za učenike osnovnih škola pod nazivom DETEKTIV U MUZEJU (16. i 18. maj, 10‒12 sati), kao i svečano otvaranje izložbe HAJDEMO U PLANINE (Kuća Simića, 20. maj u 20 sati), predviđeno za završno veče manifestacije ‒ tj. za Evropsku noć muzeja ‒ kada će svi naši objekti (centralna zgrada muzeja u Kruševačkom gradu, Kuća Simića i Umetnička galerija), po ustaljenom običaju, raditi do iza ponoći.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content