NA TURNIRU U SLOVENIJI: Zlato i srebro za Mariju Sudimac

0

Na turniru Svetskog kupa za juniore, održanom u Sloveniji, Marija Sudimac, članica Badminton kluba Zmajevi, osvojili je zlatnu i srebrnu medalju.

 U završnom okršaju u konkurenciji dublova MihajloTomić i Sudimčeva, drugi nosioci, posle velikog preokreta izašli su kao pobednici iz finalnog duela sa Matijasom Solgardom i Laurom Floj Tomsken iz Danske (13:21, 22:20, 21:15).

Na putu ka okršaju za zlato srpski miks bio je nemilosrdan. U osmini finala je bio ubedljiv protiv Poljaka Mikolaja Šimanovskog i Julije Prokopčuk (21:7, 21:15), u četvrtfinalu pali su Česi Tadeaš Brazda, Lusi Kraptova (21:14, 21:16), a u polufinalu Hrvati Luka Ban i Inga Sadaić (21:14, 21:18).

Potom je potvrđeno srebro u ženskom singlu koje je dan ranije već obezbeđeno plasmanom u finale. Sudimčeva, koja je bila postavljena za drugog nosioca u ovoj konkurenciji, u finalu je poražena od prvog nosioca, Mađarice Vivijan Šandorhazi (21:10, 21:12).

Prethodno, naša reprezentativka je prvo očitala lekciju Poljakini Dominiki Gajdi (21:10, 21:15), u drugom kolu. Potom je u osmini finala uzela meru Dankinji Lauri Floj Tomsen (22:20, 19:21, 21:19), dok je u četvrtfinalu lako savladala Hrvaticu Ingu Sadajić (21:18, 21:11). U polufinalu, igranom u tri seta, bacila je na pleća Italijanku Jasmin Hamzu (21:19, 14:21, 21:19).

Ovo je još jedan izuzetno uspešan turnir za mene kada je ova uzrasna kategorija u pitanju. Iako sam osvojila srebro u singlu nisam bila dovoljno dobra ako se uzme u obzir nivo koji želim da dostignem. Ipak, svesna sam da je šta su trenutno moje najveće boljke i na tome će biti akcenat u radu u narednom periodu. Finale je zahtevalo veliki kvalitet na svim poljima. Borila sam se do kraja i dala sve od sebe da donesem jos jednu zlatnu medalju našem badmintonu, ali to nije bilo dovoljno. Što se tiče mešovitog dubla Mihajlo i ja smo pokazali napredak i veću sigurnost. Energija i stabilnost je nešto što je odlučilo pobednika. Kada je bilo najteže igrali najbolje, što nas je zapravo i dovelo do ovog zlata”, kazala je Marija Sudimac i čestitala svom partneru iz mešovitog dubla Mihajlu Tomiću tome što je uspeo da održi visok nivo igre iako je nedavno bio akter Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content