NAKON DUGE RASPRAVE: Usvojen budžet za 2024. godinu

Nakon višečasovne rasprave odbornici Skupštine grada Kruševca usvojili su Predlog odluke o budžetu grada za 2024. godinu u iznosu blizu 6,6 milijardi dinara.

Gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović je rekao da je budžet za 8,5% veći od prošlogodišnjeg, da je urađen na realnim osnovama i da je razvojni.

Budžet je projektovan na 6,57 milijardi, od čega 6,35 milijardi iz budžeta i 226 miliona iz drugih izvora budžetskih korisnika. U ukupnim prihodima tekući prihodi i primanja budžeta iznose skoro 5,66 milijardi dinara.

U pripremi sednice nadležne komisije Skupštine grada odbile su svih 11 amandmana koje su podnele dve opozicione odborničke grupe: “Život je u pitanju” Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, sindikat Sloga” i “Srbija protiv nasilja – dr Branislav Bata Andrić (Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Stranka Srbija centar, Novo lice Srbije). Među tim amandmanima su i oni koji se odnose na osnivanje Fonda za lečenje teško bolesne dece, za uvođenje besplatnih udžbenika za đake, za izgradnju toaleta na Bagdali, za učestvovanje lokalne samouprave u saniranju zgrada i drugi.

Odbornici su konstatovali i prestanak mandata odbornicama Jasmini Palurović (SNS) i Katarini Panić (Srbija protiv nasilja). Njihova mesta zauzele su Angelina Gligorijević i Marija Vučković.

Konstatovan je i prestanak mandata članice Gradskog veća za kulturu Gorane Mićić Mladenović.  Njeno mesto je zauzeo poznati kompozitor Miroljub Aranđelović Rasinski.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content