NARODNA STRANKA: Kruševac dobija još jednu fabriku za motanje kablova!

0

Predstavnici Narodne stranke kritikovali su, na konferenciji za novinare, odluku gradskih vlasti da se rekonstruiše Trg kosovskih junaka kao i nedavna poskupljenja komunalnih usluga.

Najveća ovogodišnja investicija, rekonstrukcija Trga, koja će koštati 200 miliona dinara je totalno neprimerena u trenutku kada se grad davi usled privrednih poremećaja od posledica Kovida. Neophodnost rekonstrukcije Trga trenutno nije prioritet, što ukazuje na sumnju planirane zloupotrebe budžeta grada za izvlačenje budžetskih sredstava u privatne tokove i finansiranje SNS-a u Kruševcu.

Da li poštovani građani znate da u Kruševačkoj bolnici nema lekova za hemioterapiju i da vraćaju onkološke bolesnike, jer nema lekova od kojih im zavisi život? Šta mislite, koliko je njima važan renovirani centar grada i koliko njih možda neće doživeti da ga vide?

Struja je već poskupela, a novembarski računi građanima i firmama u Kruševcu, koji koriste usluge Gradske toplane biće uvećani za 19 odsto. 

Da li ste primetili da su poslednji računi za vodu stigli značajno uvećani u odnosu na prethodne? Korisnici Gradskog vodovoda su dobili na računu još jednu stavku – prečišćavanje otpadnih voda, kojom će se finansirati rad novoizgrađene Fabrike za preradu otpadnih voda, što znači da će za domaćinstvo sa prosečnom potrošnjom vode, račun za usluge Vodovoda biti uvećan za oko 300 dinara, a niko nas nije pitao ni za visinu cene izgradnje fabrike, ni za odabir izvođača radova.

Inače u Javnom preduzeću Vodovod – Kruševac više od 10 odsto zaposlenih ima niži niži stepen stručne spreme od zahtevanog za konkretno radno mesto, što dovodi do zaključaka da je Vodovod postao sabirni centar za zapošljavanje svojih SNS aktivista”, tvrdi Predrag Petronijević, član Gradskog odbora Narodne stranke.

Petronijević je zapitao predstavnike gradske vlasti da li je tačno da će na lokaciji nekadašanje fabrike “Savremeni dom” biti otvorena još jedna fabrika kablova?

To znači da je SNS pretvorio Kruševac u grad motača kablova. SNS tako skuplja političke poene kod birača, a sa druge strane, a ako je tamo toliko dobro za građane Kruševca, zašto radnici masovno napuštaju ove poslove? Od  kratkoročne koristi od ovakvih investicija, Srbija je dugoročno ugrozila svoje šanse za ozbiljniji privredni razvoj i hvatanje koraka sa sve naprednijim svetskim ekonomijama. Srbija trenutno “nije stigla ni do 60 odsto industrijske proizvodnje iz 1990. godine”, dok za savremenim svetom tehnološki zaostajemo od 25 do 30 godina. Istovremeno, cena rada pada na životni minimum i ispod njega, a dolazi i do uništavanja fonda domaće radne snage jer visokokvalifikovana radna snaga, traži zaposlenje tamo gde su veće plate… i ogromna većina se odlučuje na trajni odlazak iz zemlje”, smatra Petronijević.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

seventeen + 20 =

Skip to content