NARODNA STRANKA TRSTENIK: “Vlast da odgovori građanima šta je za tri godine urađeno na prevenciji od poplava!”

0

U Opštini Trstenik juče je proglašeno vanredno stanje zbog poplava a Opštinski odbor Narodne stranke traži od lokalne vlasti da objasni građanima šta je učinila da spreči poplave.

Opština Trstenik je proglasila vanrednu situaciju usled ogromnih poplava, poplavljena su domaćinstva, a šteta načinjena na poljoprivrednim imanjima je ogromna i tek će se procenjivati.

Predsednik OO Narodne stranke Trstenik, dr Vladan Miodragović kaže da odbornici Narodne stranke već tri godine na sednicama lokalne skupštine traže izveštaj o izgradnji bedema na levoj obali Zapadne Morave, od Bogdanja do Velike Drenove, kao i izveštaj o regulaciji i čišćenju rečnih korita koja su u nadležnosti opštine Trstenik.

Na žalost, lokalna vlast na čelu sa presedsednikom Aleksandrom Ćirićem je svaki put odbila da takav izveštaj podnese jer osim praznih obećanja, laži i propagande ništa konkretno nisu preduzeli po pitanju prevencije od poplava.

Posle pet godina Opština Trstenik ponovo trpi veliku štetu od poplava

Obećavali su građanima opštine Trstenik da će dolaskom SNS-a na vlast Trstenik dobiti veliku podršku od Republike što će doneti građanima dobrobit.

Takvo obećanje nikada nije ispunjeno, a to se vidi na primeru investicija države u prevenciju i odbranu od poplava, gde za tri godine ni dinar nije uložen u izgradnju bedema kao ni u uređenje kanalske mreže i čišćenju rečnih korita.

Miodragović kaže da se svi dobro sećamo razornih poplava 2014.godine koje je predhodna vlast, na čelu sa tadašnjim predsednikom Miroslavom Aleksićem, sanirala do 2016.godine.
Sanirano je izvorište za vodosnabdevanje, stambeni objekti, korito Ljubostinjske i Tobolačke reke, a poljoprivrednicima nadoknađena štete dodelom plastenika, sistema za navodnjavanje, mineralnh đubriva, mehanizacije, setvenog materijala, žive stoke…

Poučeni tim iskustvom bilo je neophodno da aktuelna vlast protekle tri godine uloži maksimalan napor u prevenciju odbrane od poplava, kako se takva situacija više ne bi ponovila.

S obzirom da to nisu uradili, jer su se sve vreme bavili jeftinom političkom propagandom i obmanjivali građane Narodna stranka zahteva da se hitno predstavi jasan plan kako će građanima biti nadoknađena pričinjena šteta od poplava“, navodi se u saopštenju  OO Narodne stranke Trstenik.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content