NASTAVLJEN FEŠT: „Jovanovci“ nas podsetili na tradiciju

Festival školskog teatra nastavljen je predstavom „Narodno, naše najlepše“ koju su izveli đaci Osnovne škole „Jovan Popović“.

Snežana Milovanović, učiteljica trećeg razreda, je režirala predstavu i koordinisala svojim odeljenjem koje je ove godine predstavilo ovu osnovnu školu.

Učiteljica Snežana Milovanović je sa svojim učenicima pripremila predstavu za FEŠT FOTO: CINK – K. Dragonjić

Spremili smo adaptaciju stihova iz pesama i poema Dobrice Erića.Najvažnije što bih istakla je da sam ih sve uključla u ovaj javni nastup, kako bi pobedili stid, vežbali komunikaciju i kako bi se oslobodili na sceni, ističe Snežana.

Pored Snežane, projektom su upravljali i njena pripravnica i lični pratilac jednog od učenika. Sami su smišljali scenu, kostime, a roditelji su pomagali gde i kada je bilo potrebno.

Na samu ideju za predstavu učiteljica je došla setivši se nastupa svojih učenika od pre par generacija. Njihova predstava je nosila naziv „Moje selo lepo kao pesma“ i rađena je pre sedam godina.

-Malo smo promenili, dodali, dopisali uloge kako bi svi učenici mogli da se uklope. Ovo je već peta ili šesta predstava kojom se „Jovanovci“ pokazuju na FEŠT-u, i u svakoj od prethodnih sam na neki način učestvovala. Bila sam režiser, scenograf, kostimograf i radila sam uz pomoć nastavnika srpskog jezika i književnosti, priča Snežana Milovanović.

Kako naša sagovornica kaže, radili su na ovoj predstavi svakodnevno od početka drugog polugodišta. Kako je vreme odmicalo, intenzitet proba je rastao.

-Ova predstava je posebna po bogatoj scenografiji i kostimografiji. Samim nastupom, želimo da pošaljemo poruku: Volite svoju zemlju Srbiju, rascvetao zavičaj.

Festival školskog teatra traje do subote, a predstave su na programu svakog dana od 19 časova.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content