Nešto je trulo u košarkaškom klubu: Milenko Mihajlović optužuje mešetare za falsifikovanje i prodaju mesta!

Povodom najnovijih događaja oko zamene mesta KK Napredak Rubin i KK Radnički iz Kragujevca saopštenjem se oglasio Milenko Mihajlović, predsednik Košarkaškog kluba Napredak Rubin.

Saopštenje za javnost prenosimo u celini.

Na osnovu sveukupnih događanja u vezi sa zamenom mesta takmičenja u košarkaškim ligama Srbije i na osnovu različitih komentara, kao predsednik Košarkaškog kluba Napredak Rubin želim javnost da obavestim o činjenicama.

KK Napredak Rubin se takmičio u Prvoj ligi i održavao taj status. Problem kluba je finansijske prirode jer je račun kluba u blokadi počev od 2010.godine za iznos od 7.300.000,00 dinara. Klub se finansirao preko Sportskog društva. Kao predsednik kluba i aktuelni Upravni odbor izabrani smo 2012.godine.

Novim Zakonom o sportu onemogućeno je učešće u takmičenju klubovima koji su u finansijskoj blokadi i to počev od naredne sezone.

Statusna promena kluba je neminovna. Iz tog razloga KK Napredak Junior otpočeo je sa igranjem u II Srpskoj ligi pre dve godine. Uprava kluba je protekle dve godine vodila intenzivne razgovore sa određenim sportskim institucijama na temu promene statusa kluba. Opredeljenje uprave je zamena mesta u takmičarskim ligama samo za jedan nivo niže, tačnije – Prva B liga. O tome je obaveštena Gradska uprava.

No, pojedini košarkaški mešetari, bez ijednog dogovora sa upravom kluba, samoinicijativno su dogovorili zamenu mesta – prodaju klub Košarkaškom klubu Radnički iz Kragujevca koji se takmičio u Prvoj srpskoj ligi. Interesantan je taj finansijski iznos koji je dogovoren i uplaćen a bez odluke uprave kluba.

Zamena kluba nije mogla da se obavi bez odluke Skupštine kluba te je falsifikovan zapisnik sa neodržane sednice Skupštine kluba od 24.07.2017.godine. A za nesreću, predsednik Skupštine kluba koji je podneo ostavku je van zemlje i trenutno je u Kini a potpisnik je zapisnika sa neodržane sednice Skupštine. U zapisniku se izričito nalaže predsedniku kluba da potpiše zamenu mesta u ligama. Na čelu te trgovačke košarkaške elite je predsednik Saveza sportova Bojan Obradović zajedno sa pojedincima iz kluba van uprave kluba.

Ne želeći da budem neobjektivan, promena statusa kluba je neminovna ali ne na ovakav način. Da Napredak Rubin kao stabilan ligaš igra u Drugoj ligi a da Napredak Junior igra u Prvoj srpskoj ligi. To praktično znači da verni košarkaški gledaoci navijači (a njih je u proseku po utakmici bilo oko 700) neće biti u prilici da uživaju na košarkaškim utakmicama u Kruševcu.

Ovom prilikom zahvaljujem se svima na podršci a pre svega vernoj publici, zatim Gradu Kruševcu, na čelu sa gradonačelnikom. Izuzetno se zahvaljujem i gospodinu Bratislavu Gašiću koji je pre stupanja na novu funkciju maksimalno pomogao kruševačkoj košarci. Hvala i svim sponzorima a posebno hvala igračima koji ovo nisu zaslužili.

Dve istine ne postoje i za svaku izgovorenu neistinitu reč spreman sam da snosim materijalne i moralne konsekvence.

Moje obraćanje javnosti proizilazi iz potrebe da se čuje istina u trenutku kada se plasiraju brojne dezinformacije, navodi se u saopštenju koje je potpisao Milenko Mihajlović, predsednik KK Napredak Rubin.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, Kragujevčani su za zamenu mesta Napretku platili nešto više od tri miliona dinara.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Dragan Lamba says

    Sram te bilo, Mićo. Zašto ne pričaš o dugovima koje si ti napravio! Kako 5 godina ležeš i varaš igrače, stanodavce i restorane! Zbog tebe nijedan igrač nije hteo da dođe u Kruševac, a naše si lažima oterao! Jedan stan u gradu ne možeš da iznajmiš! Upropastio si klub! I zbog svega toga se sada igra Prva srpska liga! Pozdravi i Dragana Markovića sa kojim si od kluba, preko kamata, izvukao milione dinara, jer ste uzimali pare na kamatu, pa posle delili tu istu kamatu! Hvala ti što si upropastio klub! Veliki pozdrav

Comments are closed.

Skip to content