Novi alkometri za kruševačku policiju

Vožnja pod uticajem alkohola je jedan od najvećih problema u saobraćaju, i redak je dan da neko od alkoholisanih vozača ne bude priveden u policijsku stanicu na trežnjenje, a zbog takvih vozača najčešće na putevima stradaju nedužni.

U Policijskoj upravi u Kruševcu ističu da se takvi slučajevi događaju najviše tokom vikenda, gde se u proseku na trežnjenje privodi najmanje po pet vozača.

Konkretno, tokom proteklog vikenda na teritoriji koju pokriva PU Kruševac, registrovano je sedam saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a dva lake telesne povrede. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sa preko 1,20 promila alkohola u organizmu, zadržana su dva lica na trežnjenju. I protekle nedelje je, u sklopu akcije TISPOL, odnosno, mreže međunarodne saobraćajne policije, sprovedena pojačana kontrola vozača pod uticajem alkohola. Tokom kontrole je 18 lica isključeno iz saobraćaja.

Alcoquant 6020
Alcoquant 6020

S tim u vezi je i sledeća vest. Iz Policijske uprave Kruševac najavljuju da će predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Dragan Šljivić uručiti načelniku Policijske uprave Miljanu Petroviću tri alkometra marke “Alkokvant 6020”. Reč je o najnovijim uređajima za precizno merenje koncentracije alkohola u dahu koji zadovoljavaju zahteve evropskog standarda EN 15964. U policiji su zadovoljni, jer kažu ovaj uređaj postavlja nove standarde u preciznosti, pouzdanosti i lakom korišćenju.

Novi alkometri če biti uručeni u sredu, 16. decembra u 11 časova u velikoj sali Policijske uprave Kruševac.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content