NOVO OBEĆANJE ZA ZAVRŠETAK DEONICE OD POJATA DO KRUŠEVCA: Čekajući decembar!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je u petak, tokom obilaska hidrotehničkih radova na trasi Moravskog koridora kod Ćićevca, da očekuje da do sredine decembra prva deonica tog auto-puta bude završena.

Od kada su počeli radovi na izgradnji Moravskog koridora, 15. decembra 2019. godine, političari su nekoliko puta menjali rok za završetak deonice od Pojata do Kruševca.

KruševacPress je u nekoliko navrata podsećao na olako data obećanja političara i nepridržavanje rokova ali nije zgoreg da se još jednom podsetimo.

Kada je 15. decembra 2019. godine, nakon skoro pune decenije najava, konačno počela izgradnja auto-puta na relaciji Pojate-Preljina u dužini od 112,3 kilometra, naglašeno je da će radovi biti završeni za četiri godine, do kraja 2023. Prva deonica, od Pojata, odnosno od Koridora 10, do Kruševca, obećao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće izgrađena za dve godine, pa će se već krajem 2021. od Kruševca do Beograda stizati za sat i po.

Sedam meseci kasnije identično obećanje dobili smo i od ministarke Zorane Mihajlović. Početkom septembra Mihajlovićeva je još jednom ponovila obećanje.

Verujem da ćemo 31. decembra 2021. godine imatu ovu prvu deonicu autoputa od Pojata do Kruševca završenom“, izjavila je 24. jula 2020. godine  u Kruševcu Zorana Mihajlović, tadašnja ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prva deonica kojom spajamo Kruševac i Pojate, u dužini od 27 kilometara, biće gotova krajem sledeće godine”, potvrdila je  3. septembra 2020. godine Zorana Mihajlović.
 
U martu 2021. godine radove na deonici od Pojata do Kruševca obišao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izjavio: “Verujem da ćemo do kraja godine odnosno do januara 2022. imati gotov auto-put od Pojata do Kruševca do mesta Makrešane’.
 
Tri meseca kasnije novi resorni ministar Tomislav Momirović je mogući završetak radova na deonici od Pojata do Kruševca prolongirao za sredinu 2022. godine.
 
U  oktobru predsednik Aleksandar Vučić je ponovo, zajedno sa ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem, obišao radove na izgradnji mosta preko Zapadne Morave na deonici od Pojata do Kruševca i „izrazio očekivanje da će ta deonica biti završena do marta 2022. godine, ukoliko budu rešeni problemi sa obezbeđivanjem kamena“.
 
Rekorder po broju izjava koje se odnose na rok za završetak deonice autoputa od Pojata do Kruševca je svakako direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.
 
Autoput od Pojata do Kruševca, deo Moravskog koridora, koji će povezati međunarodne koridore 10 i 11, biće završen najkasnije za godinu dana”, rečeno je prilikom susreta ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića i direktora Koridora Srbije Aleksandra Antića na gradilištu mosta na Zapadnoj Moravi 28. juna 2021. godine. 
 
“Za manje od godinu dana biće završena deonica Moravskog koridora od Pojate do Kruševca. Deonica Čačak-Kraljevo biće gotova sredinom 2023, a čitav auto-put na tom koridoru najkasnije polovinom 2024. godine”, rekao je, 23. jula 2021. godine,  direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.
 
U septembru 2021. godine je Antić bio još optimističniji najavljujući završetak radova za proleće 2022. godine. 
 
U narednih šest do sedam meseci planirano je da bude završena deonica Moravskog koridora od petlje Pojate do početka obilaznice oko Kruševca”, izjavio je Antić  13. septembra 2021. godine.
 
“Očekujemo da u naredna dva meseca u potpunosti budu završeni zemljani radovi na deonici od Pojata do Kruševca, a da na potezu od Pojata do Makršana budu završeni svi objekti i u potpunosti povezana trasa”, izjavio je Antić 24. februara ove godine, prilikom posete gradilištu, zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem.
 
Ministar Momirović je u petak kao rok za završetak radova od Pojata do Kruševca označio decembra 2022. godine. Da sačekamo do decembra…

You might also like More from author

1 Comment

  1. Dragan says

    Prodje decembar, ima li novosti jel pusten ili hoce li skoro?

Comments are closed.

Skip to content