ODBORNICI ODLUČILI: Vidovdanska nagrada zdravstvenim radnicima!

Na 27. sednici, poslednjoj u ovom sazivu, odbornici Skupštine Grada Kruševca doneli su odluku o dobitnicima Vidovdanskih priznanja.

Najviše priznanje, Vidovdanska nagrada, dodeljeno je lekarima, zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima Opšte bolnice Kruševac, Doma zdravlja Kruševac i Zavoda za javno zdravlje Kruševac za iskazanu stručnost, požrtvovanost i hrabrost u lečenju pacijenata tokom epidemije virusa Covid 19.

Vidovdanske plakete dodeljene su:

– POLICIJSKOJ UPRAVI KRUŠEVAC, za doprinos u sprovođenju mera protiv virusa Covid 19 u vreme epidemije .

– GARNIZONU VOJSKE – CENTRU ABHO KRUŠEVAC, za izuzetan doprinos u suzbijanju opasnog virusa u vreme pandemije, učešćem na organizovanju privremenih kovid bolnica u gradu.

– ZORANU VULIĆU- posthumno, za izuzetne rezultate ostvarene na unapređenju uslova života građana.

– VLADIMIRU TASIĆU – posthumno, uglednom pravniku i nosiocu odgovornih funkcija u gradu, za izuzetan doprinos unapređenju uslova života građana i razvoju lokalne samouprave.

Vidovdanske pohvale pripale su:

– SLUŽBI MESNiH ZAJEDNICA KRUŠEVAC, za doprinos u organizovanju volontera u pružanju pomoći građanima u vreme epidemije izazvane virusom Covid 19,

– KLUBU PRIVREDNIKA KRUŠEVAC, za doprinos u pružanju pomoći građanima u vreme epidemije izazvane virusom Covid 19, obezbeđivanjem paketa životnih namirnica i sredstava za higijenu.

– ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLjE KRUŠEVAC za dugogodišnji rad na prevenciji bolesti i očuvanju javnog zdravlja stanovništva grada Kruševca i Rasinskog okruga.

– BIN KOMERC d.o.o. BEOGRAD – FABRIKA KRUŠEVAC za doprinos u suzbijanju epidemije izazvane virusom Covid 19, proizvodnjom dezinfekcionog sredstva natrijum hipohlorita za potrebe grada i Rasinskog okruga.

– HENKEL SRBIJA DOO KRUŠEVAC – FABRIKA Kruševac za doprinos u borbi protiv epidemije izazvane virusom Covid 19, doniranjem respiratora, zaštitne opreme i sredstava za higijenu Opštoj bolnici u Kruševcu.

– PAVLU SAVIĆU , za izuzetan uspeh tokom školovanja i visoke rezultate postignute na republičkim takmičenjima iz hemije .

– PROTOJEREJU IVANU CVETKOVIĆU za negovanje i očuvanje srpske duhovnosti.

– PREDRAGU PECI GRUJIĆU za 30 godina uspešnog rada u Regionalnoj televiziji Kruševac,

– GORDANI JOVANOVIĆ, za dugogodišnji rad na polju edukacije omladine o značaju volonterizma i angažovanje u vreme epidemije izazvane virusom Covid 19.

– DRAGANU VULIĆU, za uspešan rad i doprinos razvoju zadrugarstva.

– VOLONTERIMA OMLADINSKE TERENSKE JEDINICE I JEDINICE ZA DELOVANjE U NESREĆAMA za doprinos u pružanju pomoći građanima u vreme epidemije izazvane virusom Covid 19.

– PENZIONERIMA I GRAĐANIMA GRADA KRUŠEVCA STARIJIM OD 65 GODINA,za dosledno poštovanje i podršku sprovođenju mera u borbi protiv virusa Covid 19.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content