ODLUKE GRADSKOG ŠTABA: Rade pijace, frizeri i teretane, spremaju se paketi za penzionere

Održana je 10. vanredna telefonska sednica Štaba za vanredne situacije Grada Kruševca na kojoj su doneti sledeći zaključci:

Dozvoljen je rad pijacama u zatvorenom prostoru JP Poslovni centar (Buvlja pijaca) uz preporučene mere obaveznog nošenja zaštitne opreme (maske, rukavice, dezinfekciona sredstva).. Dezinfekciju cele buvlje pijace vršiti pre početka rada pijace i po završetku rada. Radno vreme Buvlje pijace je: 07:00 do 15:00 časova.
Dozvoljen je rad frizerskim, kozmetičkim salonima, salonima za negu lepote uz preporučene mere obaveznog nošenja zaštitne opreme (maske, rukavice, dezinfekciona sredstva). Preporučeno je da se zbog ograničenja broja ljudi, delatnost u ovim objektima obavlja samo po principu zakazivanja termina, kako bi se izbeglo okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru. Preporučeno radno vreme je od 08:00 do 16:00 časova.
Dozvoljen je rad fitnes centrima i teretanama, uz preporučene mere obaveznog nošenja zaštitne opreme (maske, rukavice, dezinfekciona sredstva) i mera socijalne distance. Pre početka radnog vremena, na kraju radnog vremena i posle svakog individualnog treninga obavezna je dezinfekcija sprava za vežbu. Preporučeno radno vreme je od 08:00 do 16:00 časova.
Građani stariji od 65 godina moći će, počevši od ponedeljka, 27. aprila, svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas posle ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.
Prodajni objekti registrovani kod PKS-a i MTTT-a će za najstarije sugrađane biti otvorene na teritoriji Grada Kruševca u četvrtak 30.04.2020. godine od 4 do 7 časova ujutru.
Obavezuju se svi da nastave sa podrškom zdravstvenim i socijalnim ustanovama na teritoriji Grada Kruševca u borbi protiv pandemije virusa COVID-19. Posebno za COVID ambulantu Doma zdravlja (ambulanta 14. oktobara), Opšta bolnica Kruševac, privremena COVID bolinica Hala Sportova, Gerontološkog centra i druge. Logistička dostava i sve drugo neophodno za funkcionisanje istih.
Prihvata se epidemiološki izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kruševac za 27.04.2020. godine.
NALAŽE SE ZZJZ Kruševac da nastave sa dostavljanjem izveštaja o predlogu mera nadgledanim subjektima u kojima je bio registrovan virus COVID-19 i koje su imale prekid u radu.
Vojska Srbije da nastavi sa svojim aktivnostima o fizičkog obezbeđenja zdravstvenih i socijalnih ustanova i dezinfekciju istih po potrebi na teritoriji Grada Kruševca.

 Gradski štab za vanredne situacije Grada Kruševca NALAŽE DA SE od 27.04.2020.

godine krene sa pripremom i distribucijom, po drugi put u toku vanrednog stanja usled

pandemije virusa COVID-19 dostavu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i

sredstvima higijene za sve penzionere na teritoriji Grada Kruševca uz podršku Kluba

privrednika grada Kruševaca, Republičkih institucija, Crvenog krsta Kruševac,

Henkel DOO Srbije i drugih privrednih subjekata. Distribuciju izvršiti preko Službe

MZ Grada Kruševca u sve 54 mesne zajednice na teritoriji Grada a uz logističko

transportnu podršku Javno komunalnih preduzeća, Javnih preduzeća i privrednih

subjekata i fizičkih lica.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content