OGLAS ZA ZAPOŠLJAVANJE: U kovid bolnici posao za 126 lekara i 439 medicinskih sestara

Klinički centar Niš, koji će biti nadležan za rad kruševačke kovid bolnice, objavio je oglas za zapošljavanje 641  zdravstvenog radnika za potrebe ovid bolnice u Kruševcu.

Traže se 126 lekara, odnosno 40 specijalista anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije, 20 specijalista pneumoftiziologije, po 10 specijalista kardiologije i urgentne medicine, po pet specijalista endokrinologije i nefrologije, interne medicine i infektologije, po tri specijaliste hematologije, ginekologije i akušerstva, opšte hirurgije, specijalne fizikalne medicine i rehabilitacije. 

Posao će dobiti i sedam specijalista radiologije, po dvoje specijalista epidemiologije i transfuziologije te po jedan specijalista urologije, otorinolaringologije, neurologije.

Potrebno je i 439  medicinskih sestara – tehničara opšteg smera sa srednjom stručnom spremom.

U kovid bolnici posao će dobiti 15 viših – strukovnih radioloških tehničara, 18 fizioterapeutskih tehničara sa srednjom i višom stručnom spremom, 30  laboratorijskih tehničara sa srednjom i višom stručnom spremom, 2 nutricionista – dijetetičara sa srednjom odnosno višom stručnom spremom, 3 farmaceutska tehničara sa srednjom stručnom spremom.

Zdravstveni radnici se primaju na neodređeno vreme sa punim, odnosno skraćenim radnim vremenom (sa probnim radom u trajanju od 6 meseci.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Zoran Lalković says

    Ovoliko specijalista ? Odakle? Možda med.sestara, tehničara i sl., ali specijalista? Da se vrate svi iz Nemačke, slovenije, i drugih zemalja gde su otišli trbuhom za kruhom, ne bi ih imalo dovoljno. Nego samo da se zaposle mladi lekari upravo diplomirali i da rade pod nadzorom iskusnih specijalista (naravno, tamo gde bi to bilo moguće bez imalo rizika po pacijente). Time bi sticali neophodna iskustva bacanjem u ‚‚vatru‚‚ u teškim okolnostima. Posle bi možda trebalo da imaju prednost pri dodeljivanju specijalizacija upravo iz ovih grana. I naravno, obavezati ih da ostanu da rade u ovom budućem ogranku KC Niš, što bi bio sjajan dobitak za naš grad, čitav okrug i ovaj deo Srbije.

Comments are closed.

Skip to content