Otvoren konkurs za filmske autore

0

Svi filmski autori, neafirmisani i afirmisani, imaju jedinstvenu priliku da se prijave na konkurs koji za cilj ima odabir do 10 domaćih filmova koji će biti predstavljeni renomiranoj holivudskoj distributerskoj kući Sinerdžetik.

Autori čiji filmovi uspešno prođu selekciju Sinerdžetika imaće mogućnost da potpišu ugovor za svetsku distribuciju svojih filmova.

Konkurs raspisuje produkcijska kuća 888 Films iz Los Anđelesa, sa predstavništvom u Novom Sadu, a biće otvoren do 15. decembra ove godine.

Pravo učešća imaju neafirmisani i afirmisani filmski autori čiji su filmovi do trenutka prijavljivanja imali bioskopsku distribuciju ili nastup na festivalu. Filmove će birati stručni žiri predvođen Anom Renovicom, direktorkom kompanije 888 Films zahvaljujući čijem velikom zalaganju je i stvorena ovako značajna prilika za domaće autore.

Prijave na konkurs mogu se slati poštom na adresu 888 Films DOO, Ise Bajića 6/I/7, 21000 Novi Sad ili mejlom na adresu 888acquisition@gmail.com.

Potrebno je priložiti DVD snimak filma, odnosno link za preuzimanje, biografiju i filmografiju autora, podatke o učešću na festivalima i podatke o gledanosti u bioskopima.

Produkcijska kuća 888 Films ima sedišta u Novom Sadu i Los Anđelesu i već dugi niz godina uspešno se bavi filmskom produkcijom, a ovog leta postala je i jedina produkcijska kuća u ovom delu Evrope koja se (u ime Sinerdžetika) baviakvizicijom filmova za svetsku distribuciju. U narednom periodu, 888 Films će svoje delovanje proširiti na još 13 zemalja, ali će akcenat biti na pronalaženju talentovanih filmskih autora iz Srbije i iz regiona.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content