OTVOREN MINI AKVA PARK U RIBARSKOJ BANJI: Bolja ponuda za mlađe goste

U Ribarskoj banji danas je, uz prisustvo ministra trgovine i turizma Rasima LJajića, pušten u rad Sportsko – rekreativni centar “Samar” sa mini akva parkom.

Svetski trend u banjama je otvaranje ovakvih akva parkova kako bi privukli mlade ljude. U ukupnoj turističkoj ponudi Srbije 50% otpada na banje i veoma je važno da se banje razvijaju. Naši kapaciteti u centru banje su prebukirani i bio nam je neophodan ovakav objekat”, izjavio je dr Dušan Šokorac, direktor Specijalne bolnice Ribarska banja.

Mini akva park na brdu Samar FOTO: CINK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šokorac je kazao da je ukupna vrednost sportsko – rekreativnog centra “Samar” oko 80 miliona dinara bez PDV-a, a svi radovi su finansirani iz sopstvenih sredstava.

Deo radnika je prebačen u novi objekat, a otvoreno je i osam novih radnih mesta.

Ministar LJajić je naglasio da je u planovima Vlade Srbije Ribarska banja predviđena kao centar zdravstvenog turizma u ovom delu Srbije.

Ribarsku banju vidimo kao jednu celinu sa Jastrepcem i zato moramo da ih povežemo kako bi imali ozbiljan turistički proizvod koji može da privuče privatne investitore. Banjski turizam, i to posebno velnes, spa turizam, dva puta brže raste od drugih vidova turizma i zato ima ogroman potencijal. Neće sve banje biti privatizovane, jer želimo da održimo i zdravstveni turizam. Radi se vrednosna procena banja i izvesno je da neće sve ići na prodaju”, kazao je LJajić, dodajući da je za razvoj banje veoma bitna i infrastruktura.

Dr Šokorac je podsetio ministra da je jedan od problema Ribarske banje što na auto-putu nema dovoljno vidljivih putokaza ka njoj.

Više puta smo sami stavljali oznake, ali su ih skinuli. Pisali smo i dopise Putevima Srbije. Put do Ribarske banje od Ražnja je dobar, ali je važno da putokazi budu jasni i vidljivi”, objasnio je dr Dušan Šokorac.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content