Podignuta optužnica protiv predsednika opštine Brus?!

Javni tužilac iz Kruševca podigao optužnicu protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke za polno uznemiravanje, piše “Blic”.

Prema saznanjima lista, osim za polno uznemiravanje u optužnici se tereti i za nedozvoljene polne radnje i zloupotrebu službenog položaja, a optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić, bivše Jeličićeve sekretarice i stranačke koleginice koja ga je prva i prijavila, prenosi Tanjug.

Iako je prijavom obuhvaćeno sedam žena, zbog zastarelosti ili nedostatka dokaza tužilac u optužnom predlogu kao oštećenu navodi samo Mariju Lukić“, otkriva izvor “Blica” iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu.

Dnevnik navodi da to znači da su odbačene prijave Snežane Bojić, Sandre Milanović, Julijane Kolarević i još tri žene koje su prijavile Jeličića za seksulano uznemiravanje.

Navodi se da će za ovaj slučaj biti nadležan Osnovni sud u Brusu ukoliko ne dođe do neke promene, odnosno ukoliko neka od strana ne bude tražila izuzeće.

Navodi se da je Marija Lukić za manje od dve godine dobila 15.000 lascivnih SMS poruka, a u nekima se nalazilo i priznanje da je na silu pokušao da je poljubi. “Blic” navodi da druge žene nisu dobijale poruke, ali da jesu imale uznemirujuća iskustva sa Jutkom.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content