Poziv na akciju “Budi ekoodgovoran/na”

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna, Ekološki pokret „Bela breza“ u saradnji sa osnovnim i srednjim školama organizuje akciju „Budi ekoodgovoran/na – odvajaj otpad“.

Akcija će biti organizovana u utorak (5. jun), postavljanjem štanda na Trgu kosovskih junaka u periodu od 13 do 15 časova.

Kruševljanima će biti podeljen informativni materijal i bedževi sa porukom „Budi ekoodgovoran/na“, a u saradnji sa ustanovom Apoteka Kruševac i Javnim komunalnim preduzećem Kruševac, postaviće se posude za prikupljanje farmaceutskog i sitnog elektronskog otpada.

Uz aktiviste „Bele breze“, u akciji na Trgu će učestvovati i učenici Hemijsko tehnološke škole, smer tehničari za zaštitu životne sredine, kao i predstavnici kompanije HCP koja je donirala kante za odlaganje otpada.

“Bela breza” poziva Kruševljane da 5. juna, od 13 do 15 sati, donesu lekova sa isteklim rokom upotrebe i istrošene baterije na štand „Bele breze“  i da tako na pravilan način oslobode svoje kućne apoteke starih zaliha lekova, kao i da se  bezbedno reše sitnog elektronskog otpada iz svojih domova.

Akciju podele infomaterijala će istovremeno sprovesti i „Brezini“ čuvari prirode u osnovnim školama „Despot Stefan“, „Knez Lazar“, „Branko Radičević“, „Jovan Popović“, „Brana Pavlović“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Vladislav Savić Jan“, kao o istraživači prirode iz Gimnazije i Ekonomsko trgovinske škole.

Akcija “Budi ekoodgovar/na – odvajaj otpad“ se realizuje uz podršku programa CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA)”

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content