POZORIŠNA PREDSTAVA O2: Novo drveće za planetu

U saradnji tri ženske grupe, Asocijacije žena Mitrovice za ljudska prava sa Kosova, Centra za devojke iz Niša i Udruženja žena Peščanik, nedavno je u Zvečanu, na Kosovu, održana pozorišna predstava O 2.

Predstavu su izvele Dragana Jovanović i Tatjana Nikolić, u  okviru projekta „Žene za mir i sigurnost – ka unapređenju odnosa između Srbije i Kosova“, koji uz podršku Evropske unije realizuju Udruženje žena Peščanik i Asocijacija žena Mitrovice za ljudska prava.

Reč je novoj predstavi Centra za devojke, koja je u Mitrovici imala tek svoje drugo izvođenje“ – kaže Tatjana Nikolić, osnivačica i aktivistkinja Centra. – Tokom predstave zasađena su 2 drveta tako da je zahvaljujući predstavi naša planeta do sada bogatija za ukupno 4 drveta.“   

Predstava 02, koju su osim aktivistkinja pratili građani i građanke Zvečana, deo je aktivnosti i napora, koji ulažu aktivistkinje Rasinskog i Mitrovačkog okruga i šire, za unapređenje kontakata i komunikacije među građankama i građanima Kosova i Srbije i za povećanje učešća žena u dijalogu Beograda i Prištine.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content