Predstava “Sumnja” Gradskog pozorišta iz Trebinja u Kruševcu

U okviru “Dana Republike Srpske u Srbiji” u petak, 7. septembra, sa početkom u 20 časova u Kruševačkom pozorištu biće izvedena predstava “Sumnja” Gradskog pozorišta iz Trebinja.

U predstavi su korišćeni tekstovi Samira Sadikovića, Biljane Srbljanović, Milene De Polo…

Režiju i dramatizaciju potpisuje Željko Milošević a igraju: Mitar Milićević,  Anastasia Andrić,  Sara Popadić, Jovana Anđelić, Milica Salata, Kristina Pejdo, Milana Ninković  i Maja Šošo. 

Predstava nastaje iz procesa vežbi pomoću kojih mladi ljudi, koristeći segmente više dramskih tekstova, nastoje govoriti o sebi u sistemu i sistemu kao uzroku i povodu za njihov nezadovoljavajući društveni položaj i status.

Oni ne nude rešenja, jer to i nije njihov zadatak, ali svojom scenskom igrom ukazuju na više društvenih anomalija koje imaju destruktivan uticaj na odrastanje, a to jeste njihova obaveza. U isto vreme oni se obraćaju, ukazuju i kritikuju u nadi da će se njihov glas bar za trenutak čuti i doprineti boljoj brizi o mladim ljudima.

Fragmentarni pristup dramaturgiji poslužio je mladim ljudima, akterima ovog pozorišnog čina, da se poigraju žanrovima i sopstveno osmišljenim načinom i sredstvima ovladavaju jezikom scene ukazujući na probleme sa kojim se susreću.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content