PRESUDA: Jutki tri meseca zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji!

Presudom Opštinskog suda u Kruševcu Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, osuđen je na tri meseca zatvora zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje.

Sudsko veće, kojim je predsedavao sudija Aleksandar Kocić, osudilo je Jeličića za krivično delo nedozvoljene polne radnje dok je oslobođen po drugoj tački optužnice, za krivično delo polno uznemiravanje.

Marija Lukić je Jeličića prijavila Kriminalističkoj policiji u Kruševcu 8. marta 2018. godine i sada je dobila sudsku satisfakciju.

Podršku Mariji Lukić pružile su članice “Peščanika”, Alternativnog centra za devojke i i nicijative “Ne davimo Beograd”

Čitav proces je trajao više od dve godine i konačno je danas završeno suđenje. Zadovoljna sam bez obzira što je oslobođen za drugo krivično delo. Osuđen je za teže krivično delo  a nismo tražili dodatno veštačenje da ne bi prolongirali postupak. Drago mi je da se konačno završilo i da je on proglašen krivim, kazala je Marija Lukić.

Advokat Marije Lukić Borivoje Borović ističe da je “pao prvi politički moćnik u Srbiji”.

Osuđen je na bezuslovnu kaznu zatvora od tri meseca za krivično delo nedozvoljene polne radnje. Za drugo krivično delo, koje se ticalo poruka, pošto policajci i veštaci nisu uzeli telefon Marije Lukić u kome se nalaze poruke taj deo nije ni veštačen a mi nismo hteli da odugovlačimo suđenje. Ovo je dobar pomak za pravosuđe Srbije a odluku je doneo jedan od boljih osnovnih sudova, naglasio je Borović.

Borović je dodao da je “Marija Lukić prva žena u Srbiji koja je uspela da “spakuje” u zatvor jednog moćnika koji se pozivao na najviše organe vlasti misleći da će ga oni zaštiti pred sudom”.

Podršku Mariji Lukić i danas su dali Udruženje žena “Peščanik” i Alternativni centar za devojke iz Kruševca kao i članovi inicijative “Ne davimo Beograd”.

Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić danas se pojavio pred Osnovnim sudom u Kruševcu pošto je izostao sa prethodna tri ročišta.

Završna reč tužioca a potom i advokata odbrane trajala je skoro dva sata. Tužilac je za oba krivična dela, za koja se teretio Jeličić, tražio jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci.

Jeličić je zgradu suda napustio nakon završne reči svojih advokata i nije prisustvovao izricanju presude.

Nesporno je dokazano da je Jeličić vršio pritisak na sud, na policiju, da se izrugivao pravosuđu , da je slao batinaše na Mariju Lukić. Čak je jedan njegov čovek pokušao da je pregazi na pešačkom prelazu. I danas je pokazao svoju bahatost i nije pokazao kajanje, zaključio je Borović.

Jeličić na izrečenu presudu ima pravo žalbe u roku od osam dana.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content