PRESUDA ZA NAPAD NA BORKA STEFANOVIĆA: Šaponjiću četiri, Živkoviću i Gmijoviću po tri ipo godine zatvora!

Sudsko veće Više suda u Kruševcu, kojim je predsedavao sudija Dragan Zdravković, osudilo je Miloša Šaponjića na četiri a Marka Živkovića i Danijela Gmijovića na tri ipo godine zatvora zbog napada na Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića i nanošenja teških telesnih povreda.

Tužilac je dokazao da su trojica okrivljenih rukama i nogama napali učesnike skupa. Takođe su naneli teške telesne povrede učesnicima skupa i napali službeno lice koje je bilo na dužnosti”, naveo je, čitajući presudu, sudija Zdravković.

On je dodao da su izrečene kazne nešto niže jer se sudilo po starom zakonu.

Po novom krivičnom zakonu, koji je stupio na snagu 1. decembra 2019. godine, za pomenuta dela predviđene su znatno veće kazne”, dodao je Zdravković uz napomenu da izrečene presude imaju “represivno ali i preventivno dejstvo”.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je na pretresu održanom prošlog četvrtka  zatražilo kaznu od četiri i po godine zatvora za Miloša Šaponjića, a po tri i po godine za Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, koji su optuženi  da su ispred prostorija kruševačke MZ Rasadnik 23. novembra 2018. godine, napali Borka Stefanovića  i Bobana Jovanovića iz Kruševca, kao i policajaca Dejana Palibrka. Jovanović i Stefanović su tada zadobili teške telesne povrede.

Nismo zadovoljni izrečenom presudom jer smatramo da je ovo bio pokušaj ubistva Borka Stefanovića i mene. Kazne su zapanjujuće male pogotovo jer je napadnuto i službeno lice. Ovakvom presudom šalje se poruka da mogu da šetaju mojim gradom, našim gradom i nekažnjeni vrše krivična dela”, kazao je Boban Jovanović koji je prisustvovao izricanju prvostepene presude u Višem sudu u Kruševcu.

Izricanju presude nisu prisustvovali okrivljeni, njihov branilac kao ni Borko Stefanović i njegov advokat Vladimir Todorić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content