ПРИЛИКА ЗА ШИВАЧЕ И КРОЈАЧЕ: “Лус Текстил” нуди плату од 45.000 до 90.000 динара

0

У Културном центру Крушевац данас је Национална служба за запошљавање организовала наменски Сајам запошљавања за компанију “Лус Текстил”.

Компанија “Лус Текстил” тражи 200 шивача и кројача ФОТО: ЦИНК

Ова компанија, која има погоне у Рашки и Власотинцу, је закупила простор у “Трајал Корпорацији” где се на обуци тренутно налази 40 шивача и кројача а данашњи сајам је организован јер се тражи још 200 радника.

Од 16.205 незапослених на подручју Расинског округа, односно 7.800 незапослених у Крушевцу имамо 144 шивача и кројача са трећим  степеном, а у округу 292. На евиденцији се налазе и особе са четвртим степеном текстилне струке као што су текстилни техничари моделари“, објаснила је Ана Бацић из Националне службе за запошљавање.

Лус Текстил” на месту некадашњег “Савременог дома” гради фабрику од седам хиљада квадрата и планира да, када достигне пуни капацитет, у овдашњим погонима запосли 500 радника. Очекује се да фабрика у Крушевцу буде завршена до краја 2023. године.

По речима Текина Јилмаза, директора у компанији, радници који буду изабрани имаће током обуке надокнаду од 45.000 динара. Они који буду засновали радни однос по завршетку обуке имаће плату од 45.000 до 90.000 динара, у зависности од својих способности.

Лус Текстил” ради за познате модне куће као што су Хуго Бос, Макс Мара, Армани, Прада, Гучи.

Данашњем Сајму запошљавања присустовало је око стотинак незапослених особа, углавном жена.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content