PRITISAK URODIO PLODOM: Ministarstvo prosvete promenilo odluku!

0

Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja, po svemu sudeći, neće ukinuti odeljenje za smer ekonomski tehničar u Srednjoj školi Varvarin.

Nakon odluke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da u Konkursu za upis učenika u srednje škole za 2020/2021. godinu izostavi smer ekonomski tehničar, zaposleni u Srednjoj školi i članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije su odlučili da nezadovoljstvo iskažu zahtevom da se
takva odluka preinači pošto za ovaj smer postoji veliko interesovanje učenika”, kaže Slobodan Marković, predsednik Sindikalne organizacije Srednje škole Varvarin.
U centru Varvarina 31. maja je organizovan i skup kome su prisustvovali zaposleni u Srednjoj školi Varvarin i građani opštine Varvarin.
Svi okupljeni su imali samo jedan cilj – da iskažu zabrinutost zbog odluke Ministarstva prosvete, koja bi gašenjem smera ekonomski tehničar mogla da ugrozi opstanak škole, što bi uticalo na čitavu lokalnu zajednicu.
Zakazan je i protestni skup ispred Školske uprave Kruševac gde je dogovorena i podrška Gradskog odbora USPRS – Unija Kruševac za ponedeljak 8. jun 2020. Nakon svih ovih aktivnosti zaposlenih u Srednjoj školi u Varvarinu i podrške đaka i roditelja lokalna samouprava je ostvarila kontakt sa
predstavnicima ministarstva i našla kompromisno rešenje. Očekujemo da se u što kraćem periodu izmeni konkurs za upis i da se zanimanje ekonomski tehničar nađe u njemu“, ističe Slobodan Marković.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content